2017. június 7. szerda, 15:12
VEKOP, Rákossy Balázs
Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (VEKOP) - tájékoztatott szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

A vállalkozások beruházásainak teljes értéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A nyertesek vállalták az együttesen 15 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétel-növekedést, és közel 800 munkavállaló alkalmazását a fenntartási időszak végéig.

A támogatásból a vállalkozások kapacitásbővítő beruházásokat végezhetnek, de lehetőség nyílik fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is.

A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését.

1,2 milliárd forintot nyert el gyermekotthonok lakásotthonokkal való kiváltására, korszerűsítésére, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mint központi költségvetési szerv 10 projektje. A nyertes vállalta, hogy a kapacitást 476 férőhellyel bővíti. (MTI)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja