Több mint 600 millió forintból bővítette termelési kapacitását a Daniella Ipari Park Kft. A cég a fejlesztéshez 166,54 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében.

A debreceni székhelyű Daniella Ipari Park Kft. közleménye szerint az új termelőtevékenység beindításával a cég a környezetszennyező hulladéküvegből exportképes, ipari célokra és építkezési alapanyagként használható hőszigetelő üveghab-granulátumot állít elő. A táblás üveghab elsősorban lakó- és irodai épületek, ipari létesítmények utólagos hőszigetelésére, a veszélyes hulladéküvegből készült üveghab pedig útalapként, aljzatbeton alatti hőszigetelőként, út- és vasútépítésnél szigetelőanyagként használható.

A terméket főként építkezési anyagokkal kereskedő cégeknek értékesítik. A vállalkozás a kapacitásbővítéssel 2017-ben 618,65 millió forint árbevételre és 198,55 millió forint üzemi eredményre számít. A beruházás során felújították az üveghab gyártás helyeként kijelölt üzemcsarnokot, ezen kívül a cég beszerezte a technológia sor hiányzó elemeit: üveghab izzító kemencéket, keverőrendszert, szállítószalag rendszert, konténereket. A fejlesztés 2015 szeptemberében kezdődött, és 2017 májusában fejeződött be, 17 új munkahelyet teremtett. A cég 2016-ban 27 munkavállalót foglalkoztatott.

A Daniella Ipari Park Kft. 2015-ben nettó 472,85 millió forint árbevételre tett szert, ami 2016-ben 484,65 millió forintra nőtt. A társaság adózás utáni eredménye 2015-ben 57,28 millió forint volt, tavaly 13,48 millió forint vesztességgel zárt. A Daniella Ipari Kft. 2004-ben alakult családi vállalkozás. A vállalat része a tulajdonosok által birtokolt, 2015-ben 10 milliárd forintot meghaladó árbevételű cégcsoportnak, amely üveghab granulátumot gyárt, ahhoz kapcsolódó K+F tevékenységet végez, illetve ipari ingatlanok bérbeadásával és üzemeltetésével foglalkozik. (MTI)

A Vállalkozás rovat támogatója: STARJOBS Magyarország Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja