Az adóhivatal jó szokásához híven (az ADÓtraffipaxban) közzétette a friss operatív ellenőrzési célpontokat.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január második felében fokozottan ellenőrzik a VI., VIII., X., valamint a XV. kerületben található bevásárlóközpontok kereskedőit. A revizorok elsődlegesen a foglalkoztatottak – különös tekintettel a próbaidő keretében foglalkoztatottak – bejelentését, valamint a munkaügyi társhatóság bevonásával a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

Az igazgatóság munkatársai január második felében a tűzifa kereskedőknél a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai februárban a ruházati kiskereskedőknél a nyugta- és számlaadást, foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. Ezen felül forgalomszámlálást is végezhetnek.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai januárban kiemelten ellenőrzik Komlón, Sásdon, Pécsváradon a füstölt-, és hentesáru kereskedőket, Harkányban, Siklóson, Szabadszentkirályon, Szentlászlón, és Szigetvár környékén főként a zöldség-, és gyümölcskereskedőket, Bodán, Mohácson és Szigetváron a személyszállítást, Mohácson, Siklóson, Szászváron és Szentlőrincen elsősorban a szépészeti szolgáltatókat, Harkányban, Sásdon, Siklóson és Vajszlón pedig a vendéglátóhelyeket.

Pécsen is számítani lehet ellenőrzésekre. A revizorok kiemelten ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, és az online pénztárgépek használatát a gépjárműszerelőknél, a vásárcsarnokokban, és a piaci kitelepüléseken is. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Békés megye

2018. január 30-án és 31-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békési és békéscsabai iskolai büfékben végeznek ellenőrzéseket Az adóellenőrök és pénzügyőrök a nyugtaadás ellenőrzése mellett forgalomszámlálással is vizsgálják a tényleges forgalmat, továbbá ellenőrzik a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. február 2. és 4. között kiemelten ellenőrzik a Becherovka Miskolci Farsang 2018 elnevezésű rendezvényre kitelepülő kereskedőket és vendéglátósokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 24. és 31. között a lakótelepeken működő, vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat, garázs boltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta-és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, valamint az árukészletek mennyiségének alakulását vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. január 29. és február 5. között fokozottan ellenőrzik a füstölt árut értékesítőket és a zöldség-gyümölcs kereskedőket a megye egész területén, kiemelten Mezőfalván, Ercsiben, Sárbogárdon, Cecén és Dunaújvárosban. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják, de az árukészlet eredetét is ellenőrizhetik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. január 29. és február 2. között:

  • január 29. hétfő: Debrecen
  • január 30. kedd: Debrecen
  • január 31. szerda: Debrecen
  • február 1. csütörtök: Debrecen
  • február 2. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 29. hétfő: Eger
  • január 30. kedd: Gyöngyös
  • január 31. szerda: Heves
  • február 1. csütörtök: Hatvan
  • február 2. péntek: Füzesabony

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz az 5. héten:

  • január 29. hétfő: Törökszentmiklós
  • január 30. kedd: Jászberény
  • január 31. szerda: Tiszafüred
  • február 1. csütörtök: Szolnok
  • február 2. péntek: Kunszentmárton

A revizorok az üzletekben és a piacokon elsősorban forgalomszámlálást végeznek, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek betartását ellenőrzik. (A közzétett adatok nem zárják ki, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban fokozottan ellenőrzik az új szabályozás szerinti, öt százalékos áfával értékesíthető termékekkel kereskedőket hal- és húsboltok. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépeken a megfelelő áfagyűjtők használatát és az éves felülvizsgálat teljesítését vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 5. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 29. hétfő Pásztó és környéke
  • január 30. kedd Szécsény és környéke
  • január 31 szerda Salgótarján és környéke
  • február 1. csütörtök Rétság és környéke
  • február 2. péntek Bátonyterenye és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedőket, valamint a ruházati kiskereskedőket 2018. január 29. és február 2. között. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • január 29. hétfő: Gödöllő, Veresegyház
  • január 30. kedd: Dunakeszi, Göd, Fót
  • január 31. szerda:: Monor, Üllő, Maglód
  • február 1. csütörtök: Szigetszentmiklós
  • február 2. péntek: Vác

(A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága revizorainak megjelenésére számíthatnak januárban azok a kereskedők, akik a 2018. január elsejétől hatályba lépett új szabályok alapján 5 százalékos adómérték alá tartozó termékeket forgalmaznak:

  • élő hal értékesítők,
  • húsboltok.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, ezen belül is a megfelelő áfa-gyűjtők használatát vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 15-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket a kereskedelmi és a vendéglátó tevékenységet végző adózóknál. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.