A magyarországi online kiskereskedelem forgalma 18 százalékkal bővült az első fél évben az előző évhez képest, és elérte a 131 milliárd forintot.

A teljes magyar online kiskereskedelem forgalma 2016 második negyedévében 15 milliárd forinttal és mintegy harmadával több tranzakciós eredménnyel múlta felül az első negyedév teljesítményét – közölte a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei harmadik felméréséből származó adatokat. Az online kiskereskedelemben továbbra is a műszaki cikkek voltak a legkeresettebbek, a szórakoztató elektronikai termékekből 11 milliárd forint bevétel származott a második negyedévben, ami csaknem 46 százalékos forgalombővülés 2015 azonos időszakához képest.

A kategória növekedését a kutatók elsősorban a labdarúgó Eb vásárlásösztönző hatásával indokolták, hozzátéve, hogy a harmadik negyedévben az olimpia és az iskolakezdés köré épülő kampányok hatására, várhatóan tovább erősödik a szektor. A nagyobb értékű műszaki cikkek iránti megnövekedett kereslet hatással volt az átlagos kosárértékre is, amely a nyár elején megközelítette a 11 200 forintot, szemben a 2015 nyár elején elért 10 000 forintos átlaggal. (MTI)