2017. szeptember 13. szerda, 18:31
pozitív gondolkodás, Eurostat
A pozitív gondolkodás világnapja (szeptember 13.) alkalmából az Eurostat rövid összeállítást tett közzé arról, hogy mely európai fővárosok lakói a „legelégedettebbek”.

A legelégedettebbek Vilnius lakói; Litvánia fővárosa lakóinak 98 százaléka nyilatkozott pozitívan a városi életről. Őket Koppenhága és Stockholm (mindkettő 97 százalék), Luxemburg és Bécs (mindkettő 96 százalék) követi.

A város tisztaságával Luxemburg lakói a legelégedettebbek (95 százalék), de Bécsben (90 százalék) és Ljubljanában (88 százalék) sincs gond a környezettel.

Az egészségügyi ellátás a legkevesebb kívánnivalót Amszterdamban hagyja maga után (a lakosok 91 százaléka elégedett az orvosok munkájával, illetve a kórházak működésével). Ezen a listán Brüsszel 89 százalékkal a második, Bécs 88 százalékkal a harmadik.

 Az iskolákkal Dublin lakói a legelégedettebbek (83 százalék), Nicosia, Ljubljana és Helsinki 79 százalékkal holtversenyben „ezüstérmes”, Luxemburg lakóinak – ebben a tekintetben – 78 százaléka elégedett.

A közterek állapotát a luxemburgiak és a bécsiek tartják a legjobbnak (a lakosság 88 százaléka elégedett a város piacaival, tereivel és parkjaival), Stockholmban ez az arány 87, Ljubljanában 86 százalék.

Budapest lakóinak az Eurostat felmérése szerint 90 százaléka elégedett a városi élettel - annak ellenére, hogy a tisztaság csak 39 százalékos, az egészségügyi ellátás 38 százalékos, az iskolarendszer 51 százalékos, a közterek állapota pedig 83 százalékos „tetszési indexszel” rendelkezik.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja