Alig két hónapja választották meg az Ipari Tagozat elnökének Zsabka Zsoltot, aki hatalmas lendülettel vetette a munkába magát: egy új alapokon nyugvó, átlátható tagozat alapjait fektették le, amelynek elsődleges feladata, hogy képviselje vállalkozóit s amelyre tagjai bármikor számíthatnak.

A BKIK Ipari Tagozata a Kamarai Napok keretein belül október 18-án rendezi nagyszabású, nyilvános rendezvényét – a Kereskedelmi Tagozattal karöltve -, ahol az előzetes visszajelzések szerint ezernél is több pályaválasztó fiatal teszi tiszteletét. Zsabka Zsolt a Blogstarnak adott interjújában elmondta, a legfontosabb feladatuk az lesz ezen az eseményen, hogy megmutassák mindenkinek, a BKIK értük van. Az Ipari Tagozat elnöke hozzátette, a rendezvény részeként megrendezik a Taxi Expót, amely egyfajta előfutára lesz a jövő évi Közép-európai, vagy V4-es Taxi Expónak, hiszen a taxisok ügye prioritást élvez a tagozat számára.

“Szeretnénk létrehozni egy olyan szakmai kerekasztalt, ahol megoldást találhatunk a taxisok erősebb, szorosabb, egységesebb ellenőrzésére, ami egyértelműen megnövelné a budapesti taxizás minőségét és gyorsaságát” – szövegzte le az Ipari Tagozat elnöke, aki hozzátette, ezen túlmenően további operatív kereksztalokat szeretnének létrehozni, amelyek a gazdaság és az ipar egy-egy szegmensének problémáira találnak megoldást. Ilyen lesz többek között az építőipari kerekasztal, ami a 2019 év végén kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa miatt lesz fontos.

Zsabka Zsolt augusztus elsején kezdte meg munkáját az Ipari Tagozat elnökeként, azóta rengeteg feladatot végeztek el, egy új alapokon nyugvó, átlátható tagozat alapjait fektették le, amelynek elsődleges feladata, hogy képviselje vállalkozóit s amelyre tagjai bármikor számíthatnak.

“Nem dolgozhatunk bezárkózva. Megmutatjuk a vállalkozásoknak azt, hogyan dolgozunk, hogy átlátható munkavégzés folyik a kamaránál, transzparens költségvetéssel. Szó sem lehet egyoldalú kommunikációról! Nagyon is kíváncsiak vagyunk arra, hogy a vállalkozóink mit várnak el a kamarától, melyek azok a legégetőbb kérdések, amelyekre szeretnének azonnali válaszokat kapni. Nyitnunk kell feléjük, mert azzal nem sokra megyünk, ha csak bent ücsörgünk a BKIK csodaszép épületében” – jelentette ki az Ipari Tagozat elnöke.

Zsabka Zsolt elmondta, az elmúlt két hónapban felkereste a budapesti nagyvállalkozásokat, amelyekkel kapcsolatban leszögezte, stratégiai partnerekként kell tekinteniük egymásra, hiszen a BKIK-nak egyfajta hídat kell képeznie a gazdaság szereplői és a döntéshozó szervek között, márpedig ahhoz, hogy a BKIK történelméhez méltó súllyal rendelkezzen a gazdasági életben, jó kapcsolatot kell kialakítania a gazdaság irányvonalát meghatározó cégekkel.

“A BKIK-nak igenis helye lenne a főváros különböző bizottságaiban, és nem csak tanácskozási, hanem szavazati joggal. Ki kell mondani: eddig csak a partvonalról kiabáltunk be a pályára, így nem lehettünk olyan hatékonyak, mint amennyire szerettünk volna. A célunk egyértelmű: egy folyamatosan minőségi teljesítményt nyújtó, szakértői, a vállalkozókat képviselő kamara felépítése. Amíg csak a belső viszályainkról vagyunk híresek, addig senki nem fog leülni velünk érdemben tárgyalni. De ebben már érzékelhető változás” – tette hozzá Zsabka Zsolt.

A Zsabka Zsolttal készült teljes interjút a Blogstar.hu-n olvashatják.

Az Ipar és Kereskedelem Napját október 18-án a Hungexpo B pavilonjában (1101 – Budapest, Albertirsai út 10.) a BKIK Kamarai Napok keretein belül rendezik meg.

(Fotó: Rácz László/N3 Kommunikáció)