A BKIK együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karával, amelynek értelmében 17 végzős diák írja majd szakdolgozatát arról, hogyan integrálhatók a pályakezdő fiatalok a munka világába.

A szerződés ünnepélyes aláírására a BKIK Ipari Tagozatának és Kereskedelmi Tagozatának közreműködésében szervezett Ipar és Kereskedelem napján került sor a Hungexpo épületében, csütörtök délután.

“A BKIK feladata nem csak annak a kérdésnek a megválaszolása, hogyan lehet a fiatalokat integrálni a munkaerőpiacra, hanem az is, hogy végigkísérje őket a piacra való belépéstől a munkavállalóvá, vállalkozóvá válásukig. Az Ipari Tagozatnál közel 50 ezer vállalkozást képviselünk és a legfontosabb célunk, hogy a vállalkozásainkból felmerülő igényekre megtaláljuk azt a megoldást, amiben most már partnerünk lesz a Corvinus Egyetem. Számunkra nagyon fontos, hogy a jelen piaci körülmények között felmerülő munkaerőutánpótlási kérdésekre megtaláljuk a válaszokat és megoldást” – mondta Zsabka Zsolt, az Ipari Tagozat elnöke.

Dr. Kovács Erzsébet, a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának dékán asszonya elmondta, a diákoknak látniuk kell, hogy milyen lehetőségeik vannak a munkaerőpiacon az elhelyezkedést illetően, fontos átlátniuk a munkahelyeket, többek között ebben segít nekik a BKIK. Hozzátette, kiemelt fontosságú, hogy olyan területen végezzenek kutatásokat, amelyeknek van gazdasági relevanciája és amelyek olyan témával foglalkoznak, amelyekből mindenki profitálhat.

“A Budapesti Corvinus Egyetem alapvető célja, hogy be tudjon kapcsolódni a gazdaságpolitika irányításába, képzésbe regionális, országos és persze reményeink szerint európai és globális szinten is. A megállapodás azt jelenti, hogy a kis- és középvállalatokkal, a nagyvállalatokkal olyan együttműködési formát szeretnénk kialakítani, amelynek segítségével hallgatóink gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, az elméleti ismereteiket kipróbálhatják, megtapasztalhatják, mi a gyakorlati jelentőségük. A megállapodás segít minket abban, hogy hallgatóink jobb közgazdászok legyenek és egy hatékony, egészséges gazdaságban tanulhassák meg a szakma fortélyait” – mondta Trautmann László, a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Mikroökonómiai Tanszékének vezetője.

“Közismert Budapest munkaerőpiaci helyzete, ezért nincs időnk arra, hogy a felkészült, de helyét nem találó, kezdő munkaerő kutakodjon a valóságos jövőbeli munkahelye után. A BKIK minden segítséget megad ahhoz, hogy akik végeznek, tisztában legyenek a lehetőségekkel és a saját elképzeléseikkel. Ezzel a megállapodással igyekszünk ezt az egymásra találást elősegíteni” – tette hozzá Csoltó Gábor, a BKIK elnöke.

(Fotó: Rácz László/N3 Kommunikáció)