A Főtaxi és Bartha Ákos Dannona (a ManGoRise zenekar zeneszerzője, szövegírója, zenei producer), Kollányi Zsuzsi (Majka-Curtis Live Band és a Garami Funky Staff énekese), Németh Gábor Nemo (Club54 zenekar alapítója és zeneszerzője), Katók István (a ManGoRise zenekar szaxofonosa, zeneszerzője) a gyermekeltűnések problémájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Az összefogás apropóját az adta, hogy az Európai Unió adatai szerint arányaiban Magyarországon keresik a legtöbb gyermeket. Egy év alatt hozzávetőlegesen 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be hivatalosan is – többségük szerencsére rövid időn belül előkerül.

Az aktív körözések száma általában 100 alatt mozog, de az elmúlt években az eltűnt és meg nem talált gyermekek száma meghaladja az ezer főt – írja a Kreatív Online.

Az Eltűnt Gyerekekért Alapítványt a Főtaxi is támogatja. A cég hosszú távú együttműködésének köszönhetően május óta csaknem 1200 taxiban láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntként tart nyilván. A fotókat a műszerfalra elhelyezett tableteken a taxisofőrök, és az utasok is látják.

Az eltűnt gyerekek képei a dalbemutató napján nem csak a Főtaxikban, hanem a rendezvénynek helyet adó Akvárium Klubban, valamint több más szórakozóhely kommunikációs felületein is láthatóak lesznek a Corvin teraszon, a KIOSZK-ban és a Gozsdu udvaron.

„Óriási lehetőség alapítványunknak, és rajta keresztül a valahol éppen a családjuktól távol lévő gyerekeknek, hogy egy ilyen dal és videoklip megszülethetett” – mondta Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke.