A diplomás társkeresők az átlagnál némiképp zárkózottabbak, szégyenlősebbek, derül ki egy felméréséből, amelyben több tízezer társkereső adatlapját vizsgálták.

Az online társkereső oldalakra regisztrálók kétharmada tölt fel fotót az adatlapjára, a diplomások viszont alig fele teszi ezt meg – derül ki a VagyokNeked társkereső oldal felméréséből, amelyet a CompWorld ismertet.

A társkereső oldal legfrissebb kutatásából kiderül, hogy a diplomás társkeresők jóval aktívabban és kitartóbban keresnek párt az oldal segítségével. Csaknem 30 százalékkal gyakrabban lépnek be az oldalra, többet leveleznek és az adatok szerint gyorsabban is találnak párt maguknak, mint a diplomával nem rendelkező egyedülállók.

Egy átlagos társkereső az oldalon 45 levelet vált, mire inaktívvá válik (azaz vagy megtalálja a párját, vagy nem keres tovább), a diplomások 52 levelet írnak a társkeresésük során.

Az aktívan társkereső diplomások két héttel korábban találnak maguknak párt az oldalon, mint nem diplomás társaik.

A diplomával rendelkező egyedülállók habár nem töltenek fel sok fotót magukról a társkereső oldalra, viszont sokkal több minőségi időt töltenek el online társkereséssel, intenzívebben, aktívabban használják a társkereső oldalakat.