A Microsoft az Intellel együtt dolgozik olyan hardveren, amely a fizikai tárgyakat beviszi a virtuális valóságba.

Elhozza a Microsoft a Windows Holographic technológiát a nagyközönségnek a Windows 10 egyik elkövetkezendő frissítésével, amely lehetővé teszi a fizikai és digitális valóság vegyítését bármely személyi számítógépen – írja a computerworld.hu.

A Windows Holographic egy 2017-es frissítés által válik majd elérhetővé, jelentette be az Intel San Franciscói fejlesztői fórumán Terry Myerson, a szoftvergyártó Windows és eszközök részlegének alelnöke. A Microsoft és az Intel jelenleg dolgozik a Windows Holographic PC-k és headsetek minimális hardverspecifikációjának a meghatározásán.

A kezdeményezés része a Microsoft azon törekvésének, hogy minél több ember használhassa a szoftvergyártó által vegyes valóságnak nevezett technológiát, amely egyrészt a fizikai tárgyakat behozza virtuális valóságba, másrészt a digitális objektumokat rávetíti a fizikai világra.

Az új képességek lehetővé teszik majd a PC által vezérelt VR headseteket viselő felhasználók számára, hogy egyszerre kezeljenek Windows 10-appokat, valamint vegyes valóság és virtuális valóság tartalmakat.

Elemzők szerint az együttműködés mindkét vállalat számára hasznos, mivel a virtuális, kiterjesztett és vegyes valóság egyaránt egyre népszerűbb.