Ajánlatunk a vakáció első hetére.

Június 18–25. XIII. Magyar Táncfesztivál (Győr)

A táncfesztivál Győr város értékes turisztikai kínálati eleme, amely 2012-ben elnyerte a „Nyugat–dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye” címet is.

Június 20–24. 10. Fishing on Orfű

Az idén először ötnaposra duzzadó rendezvény alternatív zenekarok tömkelegét hozza el a közönségnek. Idén először független színházi előadások a Fishing új külső helyszínén, a FOO Színházkertben.

Június 20–25. Everness Fesztivál (Alsóörs)

A tudatosság ünnepe. Öt nap, amely során megszokásainktól mentesen tapasztalhatjuk meg önmagunkat és környezetünket. Előadást tart többek között Vámos Miklós író, Hevesi Tamás rockzenész, Kékes Réka orgazmus szakértő, Béky László természetgyógyász.

Június 21–25. Beach Fesztivál (Balatonfűzfő)

Az V. Beach Fesztiválon 3 színpadon több mint 50 hazai és nemzetközi fellépővel várják a vendégeket

Június 23–24. Nyárnyitó Fesztivál (Esztergom)

A Fesztiválsziget rendezvénysorozat keretében megrendezett fesztiválon népszerű zenekarok, énekesek, előadók széles palettája biztosítja a szórakozási lehetőséget a kulturális programok mellett.

Június 23–24. I. Kőrösi Möggyfesztivál (Nagykőrös)

A nagykőrösi meggynek nincs párja és Arany János városában mindig páratlanul finom ízű möggy – ahogyan a kőrösiek mondják a meggyet – terem. Ezt szeretnék minél több emberrel megízleltetni és megszerettetni a Kőrösi Möggyfesztiválon. A programok között szerepelnek bor-, pálinka-, szörp- és ételbemutatók, lekvárfőzés, Meggykirálynő választás, meggyes gombóc készítése, a helyi kertészetek kiállításai, lekvárminősítés.

Június 23–24. XIII. Levendula Fesztivál (Tihany)

A Balaton–felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Németh László Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit a XIII. Levendula Hetekre és Levendula Fesztiválra. A „Szedd magad” akció előreláthatóan június 19-én kezdődik és a virágzás függvényében, a készlet erejéig tart. A fesztivál fénypontja a levendulaaratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Június 23–25. A Mi Velencénk Fesztivál

A Magyar zene fesztiválja.

Június 23–25. Szőregi Rózsaünnep

Az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó napi munkát; Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi– és írásos emlékeket is bemutatja. Az ünnep fő látványossága a szombat délutáni karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin.

Június 23–25. Víz, Zene, Virág Fesztivál (Tata)

Június utolsó hétvégéjén Tatán rendre százezrek gyűlnek össze és élvezik a térség és hazánk egyik legnagyobb összművészeti rendezvényét. Öt nagy helyszínen – közte az Öreg–tavon és a tatai várban – zajlanak az események: koncertek, kiállítások, vásárok, gyermekprogramok, versenyek. A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték.