A balatonfüredi szállások közül jó néhánynak majdnem a teljes kapacitását lefoglalta a FINA szervező bizottsága a vizes világbajnokság idejére. Mégis sok lett az üres szoba.

Számos balatonfüredi hotelben csupán a töredékét tölti meg a FINA szervezőbizottsága versenyzőkkel, csapattagokkal, szervezőkkel, bírákkal, illetve olyan vendégkörrel, akik a júliusi vizes világbajnokság miatt a Balatonhoz tartanak – olvasható a Turizmus Online-on.

Ott állnak a füredi hotelek szabad kapacitással – a nyári csúcsszezon kellős közepén. Ráadásul úgy, hogy elküldték már azokat a vendégeket, akik bejelentkeztek (volna) időben és szobát foglaltak volna a nyaralásra .

Van olyan szálláshely, ahol az előre lekötött összes szobát visszaadták a szervezők – vagyis nyárra a töltés ezekben az esetekben csak most kezdődik el.

A világbajnokság július 14-én kezdődik és 30-áig tart. A sporteseményeket két helyszínen, Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg. Balatonfüred a nyílt vízi úszószámoknak ad otthont július 15. és 21. között.