Egy big data pilot projekt keretében elvégzett felmérés szerint a világörökségi helyszínek közül a párizsi Szajna-partra kerestek a legtöbben a Wikipédián, de Budapest is előkelő helyen végzett.

A 2015-ös nézettségi adatokat összegző listán – amelyről az Eurostat számolt be – Párizs (a Szajna-part) 6,81 millió megtekintéssel végzett az első helyen, megelőzve Róma történelmi központját (5,76 millió megtekintés) és Isztanbult (4,78 millió megtekintés).

Az első nyolc további sorrendje: Auschwitz-Birkenau, a New York-i szabadságszobor, a kínai Nagy Fal, a Tádzs Mahal, Bécs történelmi városközpontja.

Budapest (a Várnegyed, a Duna-part és az Andrássy út) az előkelő kilencedik helyen végzett 3,43 millió megtekintéssel, megelőzve a tízedik helyre befutó Vatikánvárost.

Mexikóváros, Prága, Pompeji, Velence, a Machu Picchu, a moszkvai Vörös tér, Varsó, Rio de Janeiro, a Stonhenge és a trójai romok kerültek a még az első húszba (a több mint ezer helyszín közül), amelyben az Európai Unió 10 helyszínnel képviselteti magát.