A Meeting Of Styles (MOS) nemzetközi street art és graffiti rendezvénysorozat keretében nemzetközi művészek érkeznek Budapestre szombaton és vasárnap, hogy tudásukat bemutatva megszínesítsék a főváros XVIII. kerületének falait.

A rendezvény az alkotók munkáit bemutató képzőművészeti kiállítással nyílik meg a ferencvárosi Gregersen Art Pointban, pénteken. Ezt követi az a nagyszabású munka, amelynek keretében a nemzetközi alkotógárda két napon át több mint 1200 négyzetméter nagyságú falfelületet fest majd meg a főváros XVIII. kerületében – közölték a szervezők. A rendezvény mindezek mellett lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre és a tapasztalatcserére is a magyar és külföldi vendégművészek között.

A Meeting Of Styles kezdeményezés 1997-ben jött létre Németországban, azóta Indonéziától Salvadoron át Chicagóbanban és Sydneyben is megrendezték a már márkanévvé vált sorozatot. A szabad fordításban stílusok találkozásának is nevezhető program célja, hogy felvonultassa a műfaj kiváló tudású művészeit. (MTI)