Az elektrotechnikai ipar területén tevékenykedő japán Minebea konszern százmillió eurós nagyságrendű beruházása érkezhet Kassára, 1000 új munkahely létesülhet.

Peter Žiga gazdasági miniszter és Richard Raši, Kassa város főpolgármestere vezetésével szlovák küldöttség tárgyal Japánban egy Kassán esedékes nagyberuházásról – írja a hirek.sk.

Arról, hogy a szóban forgó beruházás a japán Minebea társasághoz kötődhet, a Hospodárske noviny csütörtöki kiadása tájékoztatott.

 „A nagy renoméjú Minebea nemzetközi konszernről van szó, amely az elektrotechnikai ipar területén vállalkozik és több tucat gyárat üzemeltett szerte a világban” – tájékoztatott a gazdaságügyi minisztérium.

A nem részletezett japán beruházással kapcsolatos tárgyalásokról már november 22-én, hétfőn említést tett Kassán Raši. A HN szerint a Minebea hozzávetőleg 100 millió eurót ruházhat be Kassán és mintegy 1000 főt foglalkoztathat majd. A lap értesülései szerint a vállalat a gépkocsik hűtőrendszeréhez és kilométerórájához szükséges komponensek gyártásával foglalkozna.

„Hosszú éveket követően végre kivételes lehetőségünk nyílik arra, hogy közvetlenül Kassára hozzunk egy világviszonylatban is jelentős névvel rendelkező befektetőt. Nagy beruházásról van szó, egy több tízmillió eurós, több száz munkahelyet jelentő befektetésről. Segíthetünk Kelet-Szlovákiának és ismételten bizonyíthatjuk, hogy vonzó és megbízható partnerek vagyunk” – mondta Žiga.