A Pikker Kft. felszámolója 851 millió forintos irányáron hirdette meg eladásra a társaság bólyi húsfeldolgozóját. Az üzemet 2011-ben fejlesztette a cég 1,2 milliárd forintból, amelyből 400 milliót uniós forrásból nyert el.

Pályázatot írt ki a Pikker Kft. bólyi húsüzemére a társaság felszámolását végző Modulig Vagyonkezelő Kft. Az eladásra kínált telephely az egyik legmodernebb húsfeldolgozó az országban, hasonló felszereltségű üzemből legfeljebb egy-másfél tucat lehet még Magyarországon. A bólyi húsfeldolgozó fejlesztésére, bővítésére pár éve 1,2 milliárd forintot költött a Pikker, amely a beruházáshoz 400 millió forint uniós támogatást kapott. A beruházás 2010. júniusában indult, a megújult telephelyet 2011 októberében adták át.

A fejlesztésnek köszönhetően a húsüzem már nemcsak tőkehúst, hanem minőségi húskészítményeket is elő tudott állítani. Az üzem komplett daraboló és csomagoló üzemrésszel rendelkezik. A telephelyen 900-1000 félsertést lehet hűtve tárolni, az üzem naponta mintegy 800 félsertés és a hozzá tartozó szalonna, illetve sertésfej darabolására, csontozására alkalmas, késztermékekből (például különféle főtt és füstölt szalonnák, kolbászok, virsli, párizsi) pedig napi 8-10 tonnát képes előállítani. A húsfeldolgozó névleges maximális kapacitása darabolásból 100 tonna, húskészítésben 90 tonna, zsír- és töpörtyű készítésben öt tonna, míg előkészített húsból hét tonna naponta.

A közel kilencezer négyzetméteres telken álló, mintegy négyezer négyzetméteres komplett húsfeldolgozó üzem irányára 851,37 millió forint. A telephely azonban nem tehermentes: a tulajdoni lap alapján az ingatlant a Mohácsi Takarékbank Zrt. által bejegyzett három jelzálogjog terheli, melyek összértéke 753 millió forint. A pályázatokat február 5-től várja a felszámoló, az ajánlatokat február 22-ig lehet benyújtani.

A Pikker 1990-ben jött létre a tönkrement mohácsi termelőszövetkezet romjain, annak vágóhídját vette át 17 alkalmazottal. A társaság 2000-ben állati fehérje-újrahasznosító üemet épített, majd megvásárolta a bólyi húsüzemet az Agro-hús Kft.-től. (A bólyi ingatlan területén már jóval korábban, 1970 óta végeztek húsipari tevékenységet, az eredeti épületet a Bólyi Állami Gazdaság létesítette és vágóhídként üzemelt.)

A Pikker azért vásárolta meg és újította fel a bólyi üzemet, hogy mohácsi vágóhíd alapanyag termelésének egy részét, valamint egyéb beszerzésből származó húst dolgozzon fel. A 2011. őszi gyáravatáson bejelentett tervek szerint az addigi évi 70-80 ezerrel szemben 100 ezer sertés feldolgozását tervezték, s ehhez az alkalmazottak létszámát 90-ről 160-ra kívánták növelni.

A nagyívű elképzelésekből azonban már nem sok valósulhatott meg: a Pikker a legnagyobb magyar üzletláncok beszállítója volt, ám 2012-ben elvesztette egyik legnagyobb partnerét és ezzel bevétele jelentős részét, amelyet nem tudott pótolni. A társaság 2013 végén csődeljárást kért maga ellen, a helyzetet azonban nem sikerült rendezni, és az eljárás végül felszámolásba fordult.