Jogsértés gyanúja miatt vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft.-vel szemben.

A társaság a GVH közleménye szerint valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette a szolgáltatásait, amikor hirdetéseiben, valamint a lottózóknak, kereskedőknek címzett küldeményeiben azt sugallta, hogy a terminálokért járó állami támogatás kizárólag az általa telepített bankkártya-elfogadók után érhető el. Valótlan állítás lehetett az is, hogy kedvezményesnek tüntették föl az ajánlatuk egyes elemeit, főképp a terminálok telepítéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét.

Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően az üggyel kapcsolatban a Fizetési Pont a következő közleményt adta ki:

„A Fizetési Pont már több tízezer hazai vállalkozás részére biztosította a kártyás fizetést és a 80.000 forintos állami támogatást!

A Fizetési Pont üzleti gyakorlatának alapvető eleme, hogy ügyfeleivel minden esetben tisztességesen, pontosan kommunikáljon, szem előtt tartva partnerei üzleti érdekeit.

A Fizetési Pont a hazai vállalkozások érdekeit szolgálja, és segíti őket vállalkozásaik, üzleteik sikeresebbé tételében. Ennek érdekében már eddig is több speciálisan kialakított kedvezményes ajánlattal segítette célzottan a nehéz helyzetbe került, bezárásra kényszerült vállalkozókat, üzleteket.

Egyedülálló kezdeményezése volt a VELETEK VAGYUNK kampány, amellyel a COVID vírus miatt átmenetileg bezárt üzletek részére – segítségként – erre az évre elengedi a POS terminál valamennyi fix költségét, és kizárólag a megvalósult kártyás fizetések után kér díjat.

A Fizetési Pont büszke arra, hogy a 47/2016. (XII.6.) NGM rendelet által meghatározott keretrendszerben, az állami POS terminál telepítési program legnagyobb résztvevőjeként, több tízezer hazai mikro- és kisvállalkozást segített POS terminálhoz jutni, egyúttal biztosította számukra a vissza nem térítendő 80.000 forintos kedvezményt.

A Gazdasági Versenyhivatal által indított vizsgálatot így a Fizetési Pont üdvözli és azzal természetesen minden tekintetben együttműködik. Meggyőződésünk, hogy a vizsgálat végeredménye bizonyítja majd, hogy cégünk minden jelenlegi és potenciális ügyfelével szemben tisztességesen és jogszerűen jár el, illetve hitelesen kommunikál és tájékoztatja őket.”

(Forrás: MTI)