Édouard Philippe francia kormányfő úgy fogalmazott, ha nem találnak jobb megoldásokat az életszínvonal javítására, teljesen és végleg eltörlik az üzemanyagadót.

Nem csillapodnak a kedélyek Franciaországban, annak ellenére, hogy a francia kormány hat hónapos moratóriumot hirdetett meg az üzemanyag adójára vonatkozóan, továbbá befagyasztotta a lakossági energiaárakat és három százalékkal megemelte a minimálbért.

Egy közvéleménykutatás szerint a franciák 78 százaléka még mindig úgy véli, hogy kormányuk nem tett eleget a sárgamellényesek elvárásainak, így hétvégére újabb tüntetéseket szerveztek a kormány ténykedését és gazdaságpolitikáját bíráló tüntetők. Ahogy azt korábban a Kamaraonline is megírta, az elmúlt egy évben 23 százalékot drágult a gázolaj ára Franciaországban, az AFP beszámolója szerint a kétezres évek eleje óta nem volt ilyen drága.

Az üzemanyag adóját 2019. január 1-jén emelte volna meg ismét a francia kormány, ám a tüntetések hatására kihátráltak, most pedig úgy tűnik, teljesen meg is szüntethetik az üzemanyagadót.

(Fotó: USA Today)