A vezérigazgatói mellé az elnöki széket is elfoglalja a BÉT-nél Végh Richárd, aki a nemrég lemondott Nagy Márton MNB-alelnököt váltja a pozícióban.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok döntöttek a BÉT új elnökének személyéről. A szavazás eredményeként a tőzsde igazgatóságának elnöki tisztét Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója tölt be – derül ki a tőzsde közleményéből.

A tulajdonosok új igazgatósági tagot is választottak, a testület tagja lett Fucsala András Miklós, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) informatikai igazgatóságának vezetője. Döntöttek a tulajdonosok az alapszabály módosításáról is, a változtatások még hatékonyabb vállalatirányítást tesznek lehetővé a jövőben.

Végh Richárd 2004 és 2013 között különböző pozíciókban a BÉT üzletpolitikai igazgatóságán dolgozott, 2013 novemberétől az MNB tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatója, 2015 decemberétől a BÉT igazgatóságának tagja, 2016. január 1-től vezérigazgatója. 2013 óta a Befektető-védelmi Alap igazgatóságágának is tagja.

A BÉT közgyűlésének azért kellett új elnököt választania, mert a tesületet eddig vezető Nagy Márton, az MNB alelnöke március elején lemondott posztról. Az MNB Nagy Mértn távozását azzal indokolta, hogy: „az elmúlt egy évben olyan eredményeket sikerült elérni, amelyek nyomán már nincs szükség a tőzsde működésének irányításánál a jegybank részéről a közvetlen alelnöki felügyeletre”.