Eltiltotta az utazásszervezéstől és törölte a hatósági nyilvántartásból a Wellness Travel Kft.-t a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) jogsértések miatt. A turizmusonline.hu portál szerint senki nem ragadt külföldön az utazási iroda csődje miatt.

A határozat szerint a céget tevékenységének folytatásától egy évre tiltották el. A vállalat utazást nem szervezhet, és köteles az úton lévő utasait hazautaztatni, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben vissza kell fizetnie. A Wellness Travel vagyoni biztosítékát az Aegon Magyarország szolgáltatja, az utazásszervező kauciója külföldi utaztatásra 13 513 000 forint, míg belföldi utaztatásra 677 000 forint.

A MKEH munkatársai a helyszíni vizsgálaton megállapították, hogy a cég nem tudja hitelt érdemlően igazolni azt, hogy képes az utasok el- és hazautaztatását biztosítani. A Wellness Travel utazási iroda kínálatában egzotikus és síutak, városlátogatások, wellness üdülések és tengeri hajóutak is szerepeltek.

A turizmusonline.hu portál szerint a Wellness Travel egy utasa sem tartózkodik külföldön, így kártérítés gyanánt csupán az előre befizetett utak miatt érkezhetnek bejelentések. Néhány ügyfél már érdeklődött a biztosítótársaságnál, ám várhatóan az összes kárigény nem fogja elérni a vagyoni biztosíték összegét. (MTI)