Ha lehet hinni a híreknek, a Microsoft legújabb böngészője elképesztően gyors lesz és már nemcsak arra fogjuk használni, hogy letöltsük vele a Google Chrome-ot, vagy bármilyen más böngészőt.

A megboldogult Microsoft Explorer utódjaként köztudatba robbanó Microsoft Edge már eddig is létezett, ám most egy átvariált, Chromium alapú verzióval rukkol elő az egyik legnagyobb szoftver-gyártó cégóriás. A Chromiumból nem véletlenül asszociálhatunk a Chrome-ra, hiszen pontosan ugyanezen a rendszeren alapul a Google és még sok más szoftvergyártó böngészője.

Az új Microsoft Edge is a Google által kifejlesztett, Blink névre hallgató renderelő motoron fut majd, néhány oldalra pedig már fel is került a böngésző béta változata. A Microsoft persze nem hasonul meg teljesen, a saját grafikus interfészét és egyéb megoldásait építi bele az Edge legújabb verziójába, de a Google motorja felel majd a megjelenésért.

A hírek szerint az Edge az újításnak köszönhetően elképesztően gyors lesz, szóval lassan leáldozik az Internet Exploreres mémek ideje. Azt viszont egyelőre még nem tudni, mikor dobja hivatalosan piacra böngészőjét a Microsoft, de annyi biztos, hogy ez még 2019-ben meg fog történni.