Maros megye és Marosvásárhely nem tudja felvenni a gazdasági versenyt Kolozsvárral, de nem is kell erre törekednie Péter Ferenc szerint.

A Maros megyei önkormányzat elnöke sokkal fontosabbnak tartja, hogy a térség megtalálja azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyekben előnyt élvez a nyugati szomszédjával és annak székhelyével szemben – írja a Krónika.

Péter Ferenc értelmetlennek tartja, hogy Maros megye és székhelye Kolozsvárral és környékével kezdjen gazdasági versengésbe, annál is inkább, mivel Erdély fővárosa egyre inkább Bukaresttel vetekszik.

A Maros megyei önkormányzat elnöke szerint sokkal jobb lenne, ha a térség azokra a szakterületekre fektetne nagyobb hangsúlyt, amelyekben egyértelműen jobb Kolozs megyénél – elsősorban a mezőgazdaság, az idegenforgalom és az orvosi szolgáltatások terén.

A tanácselnök számára nagy elégtételt jelent, hogy másfél év alatt – nagyrészt a központi költségvetésből kilobbizott pénzből – sikerült ismét használhatóvá tenni a vidrátszegi repülőteret. Megígérte, hogy a kifutópálya újjáépítését újabb beruházások fogják követni.