Vásár, kiállítások, nyitott műhelyfoglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok is várja az érdeklődőket az idei Országos Foltvarró Fesztiválon augusztus 26. és 28. között Budaörsön a Városházán és a PostArt Galériában.

A háromnapos nagyszabású patchworkünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport, amely kifejezetten erre az eseményre készült, Teremtés című kollekcióját mutatja be. A Magyar Foltvarró Céh által szervezett fesztivál keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostArt Galériában – összesen nyolc kollekcióból álló kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, köztük az idei, kémiai elemek témájú versenyműveket is – közölték a szervezők.

Mint írták, ebben az évben bárki kipróbálhatja kézügyességét a fesztivál helyszínén. A PostArt Galéria udvarán nyitott műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, és szakértő foltvarrók segítségével apró ajándéktárgyakat készíthetnek. A Jókai Mór Művelődési Központban rendezendő vásáron patchworkkellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók, és idén is folytatódik a nagysikerű gyermeksarokprogram foltvarró óvónők közreműködésével. A fesztiválon a Magyar Foltvarró Céh tagjainak több tanfolyamot is szerveznek. A vásár és a PostArt Galéria udvarán rendezett nyitott műhelyfoglalkozások ingyenesen látogathatóak. (MTI)