A KIC InnoEnergy szeptember 20-án rendezi meg a KICkoff döntőt Varsóban. A díjátadóval egybekötött ingyenes konferencia ismerkedési lehetőséget nyújt a fenntartható energiagazdálkodás ágazati képviselőinek a közép- és kelet-európai régióban.

A rendezvény olyan találkozási pont a régió fenntartható energiaiparral foglalkozó vezető képviselői számára, ahol megvitathatják ötleteiket, potenciális befektetőkkel találkozhatnak, valamint valóra válthatják elgondolásaikat. A KIC InnoEnergy vár mindenkit, aki érdekelt a fenntartható energiaiparban, hogy közös erővel támogassuk az új ötletek fejlesztését – hangsúlyozta Christo Balinow, a KIC InnoEnergy Észak-Amerikáért, Közép- és Kelet-Európáért, továbbá a Közel-Keletért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A díjkiosztón elismerésben részesülnek Közép-Kelet-Európa legfigyelemreméltóbb befektetői, startup cégei, valamint közepes-, illetve kisvállalkozásai. A fenntartható fejlődés innovátorai mind azzal a céllal neveztek a versenyre, hogy elnyerjék a tízezer eurós fődíjat. A második és a harmadik helyezett ötezer- és háromezer eurós jutalomban részesül. A győztesek bekerülnek egy mentorprogramba is, amely magába foglalja az üzleti modell kiértékelését és annak az esélyét, hogy benevezhessenek a KIC InnoEnergy Highway pályázatára, ahol újabb támogatásban és további százötvenezer eurónyi befektetésben részesülhetnek.

Mindezek mellett az eseményen előadást tart többek között Jason Saltzman, amerikai technológiai vállalkozó, az Alley NYC társalapítója, továbbá számtalan más üzletember, alkotó és véleményvezér, így Paul Papadimitriou is, korunk digitális forradalmának és a változások üzletre gyakorolt hatásának szakértője, az innovációs stratégiákkal foglalkozó Intelligencr alapítója.