OPEN Fesztivál, Nyugdíjas Expo, Bánhorváti Krumplis Lángos Fesztivál, Bordói November Nagykóstoló, Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál, Téli Pagonyfeszt, Vadlúdsokadalom, PlayIT Show, Kárpát-medencei Mézfesztivál, Esküvőtrend Kiállítás és Vásár, Társasjátékok Ünnepe, Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál – aki nem akar, annak ezen a héten sem kell unatkoznia.

November 21–26. 2. OPEN Fesztivál – Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztivál (Budapest)

A 2. OPEN Fesztiválon az Open Latitudes 3 és a SÍN Kulturális Központ támogatásával külföldi – a Párizsban élő Ivana Müllertől a portugál CasaBranca csapatig –, a MU Színház jóvoltából pedig hazai előadásokat láthat a közönség. Többek közt a Káva, a KOMA és Molnár Csaba legfrissebb előadásait, valamint a Mentőcsónak Egység és a STEREO Akt új közös színházi társasjátékát, illetve a MU szép korú civilekkel készített közösségi színházi előadását.

November 25–26. VIII. Nyugdíjas Expo (Budapest)

Az 50+Nyugdíjas expón a látogatók idén is megismerkedhetnek több száz szolgáltatóval és termékkel, amelyek az egészségmegőrzést, az életminőség megtartását szolgáljak. Kedvezményes üdülési és programajánlatok között válogathatnak, és számtalan ötletet találnak a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

November 26. 10. Bánhorváti Krumplis Lángos Fesztivál

Tízedik alkalommal örülhetünk a Bánhorváti Krumplis Lángos Fesztiválnak. A fesztivál látogatói megismerkedhetnek a bánhorváti krumplis lángos, a görhő, a herőce, a laksa, a farsangi fánk és a csigatészta titkaival. A fesztiválozókat házi pálinkával és forralt borral várják, de aki akar, forrásvizet is ihat a helyi Miklós-kútból. Népzenei előadók, vásári forgatag.

November 26. Bordói November Nagykóstoló (Budapest)

Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé borokét. A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot. A Bordói November programmal a bordeaux-i fajtákból és azok házasításából készült borokat helyezik középpontba.

November 26. III. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál

Délután 2 órától várják a vendégeket tepertősütéssel és helyi termékek kirakodóvásárával. A délután folyamán szórakoztató programok várhatók kicsiknek és nagyoknak egyaránt, gólyalábas kikiáltóval és interaktív családi előadással „Szekérmesék” címmel.

November 26. Téli Pagonyfeszt (Budapest)

A Petőfi Irodalmi Múzeumban ismét gazdag programmal, többek között Kárász Eszterrel, Lackfi Jánossal, Berg Judittal, színházzal, mozgással, zenével, sok jó könyvvel, játékkal, filmvetítéssel várnak mindenkit egy hosszú délelőttre.

November 26. XVI. Vadlúdsokadalom (Tata)

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre is; a madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várják az érdeklődőket.

November 26. PlayIT Show (Budapest)

A látogatók immár a Hungexpo 30 000 négyzetméteres területén élvezhetik a rendezvény nyújtotta lehetőségeket: kipróbálhatják a legújabb játékokat, az új generációs konzolokat; változatos, új programokon vehetnek részt; helyszíni versenyeken bizonyíthatják, hogy ők a legjobbak; előselejtezős versenyek döntőbe jutott csapatainak szurkolhatnak; exkluzív árakon vásárolhatnak a kihelyezett standokon; megismerhetik, kipróbálhatják a legújabb kütyüket; s nem utolsó sorban színvonalas, izgalmas előadások várják őket a színpadokon.

November 26–27. XIII. Kárpát-medencei Mézfesztivál (Zalaegerszeg)

Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete azzal a céllal hívta életre a Kárpát-medencei Mézfesztivált, hogy felhívja a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira. A Kárpát-medence különböző tájairól érkező méhészek mellett zalai kistermelőknek és kézműveseknek is lehetőséget kínálnak a bemutatkozásra, így a fesztivál egyben Termelői Vásár is.

November 26–27. Esküvőtrend Kiállítás és Vásár (Veszprém)

Veszprém megye legnagyobb esküvő kiállítása immár 10. alkalommal nyílik meg a Lovassy László Gimnázium Sportcsarnokában. A két nap folyamán színvonalas partnerek várják a házasulandókat a standokon és a színpadon, a szerencsés pár az álomnászút megnyerésével térhet haza.

November 26–27. Társasjátékok Ünnepe (Budapest)

Több mint 300 asztal, több mint 1000 társasjáték – családi, logikai és stratégia játékok, a tavalyinál nagyobb területen! Az érdeklődők számtalan játékkiadó újdonságait kipróbálhatják, válogathatnak a gyerekjátékok, családi és partijátékok, illetve a kétszemélyes és a logikai játékok között.

November 26–27. XIII. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál (Budapest)

Az idén már tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Újbor és Sajtfesztivált a Városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumában, ahol a látogatóknak lehetősége nyílik megkóstolni hazánk legkiválóbb újborait és legfinomabb kézműves sajtféleségeit.

Képünkkön: repülő vadludak az Öreg-tónál 2011-ben (MTI Fotó: Kovács Attila)