Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára 33 év szakmai munka után átadja a stafétát, az új főtitkár személyéről később adnak tájékoztatást – közölte az OKSZ elnöksége.

A közlemény szerint az átmeneti időszakban a szervezet zökkenőmentesen folytatja munkáját, Vámos György az átadás-átvétel folyamatánál végig jelen lesz.

„Az OKSZ teljes tagsága őszinte köszönetét fejezi ki Vámos Györgynek azért a munkáért, amit a magyar kereskedelem fejlődéséért tett. Példamutató tevékenysége hozzájárult a kereskedelem reputációjának erősödéséhez és összekovácsolta a szektort egy ernyő égisze alatt” – olvasható a szövetség közleményében.

A szövetség honlapján elérhető tájékoztatás szerint az OKSZ a kereskedelemben a legnagyobb piaci súlyú szervezet, amelynek magyarországi és nemzetközi vállalkozások egyaránt a tagjai. Az Országos Kereskedelmi Szövetség önálló, független szakmai, érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet, alapvető célja tagjai közös szakmai érdekeinek képviselete a különböző gazdaságpolitikai, szakmai fórumokon. A szövetség 1990-ben országos társadalmi szervezetként alakult meg.

(Forrás: MTI, fotó: MTVA)