Az első három helyen nem volt változás, bár a világ legerősebb hadiipari cégei veszítettek eladásaik értékéből tavaly a 2013-as évvel összehasonlítva.

Az amerikai Lockheed Martin tavaly 40 milliárd 128 millió dolláros bevételre tett szert hadiipari megrendelésekből. Ezzel bár 0,9 százalékkal csökkent az eredménye a 2013-as évhez képest, változatlanul a világ legerősebb vállalkozása a szektorban – olvasható a Defense News most közzétett top 100-as listáján

Az első három cég egyébként mind veszített a forgalmából. A második helyen lévő, ugyancsak amerikai Boeing 9,4 százalékot (29 milliárd dollár), míg a harmadik helyezett brit BAE Systems 9,2 százalékot (25 milliárd 449 millió dollár).

Egy év alatt a legnagyobb, 90 százalékos fejlődésre a japán Kawasaki Heavy Industries volt képes, a cég azonban így is csak a 46. helyen szerepel 1 milliárd 909 millió dolláros bevétellel.

Az utóbbi időben a fegyverkezésre nagyobb figyelmet és jóval több pénzt fordító orosz vállalatok közül hetet jegyeznek a 100 legnagyobb között. Egy évvel korábban még nyolc orosz céget tartottak nyilván az elitben.