– A hét workshopjai, üzleti előadásai közül.

2016. április 26. BusinessZone Üzleti Reggeli (Microsoft Magyarország, Budapest, Graphisoft park 3. „M” épület)

Az ügyfelek meggyőzésének, megszerzésének és megtartásának is elengedhetetlen feltétele a megfelelő ügyfélkapcsolat-menedzsment. Az üzleti reggelin az ügyfél-elégedettség és a hatékony ügyfélkezelés témakörről hallhat előadást és kerekasztal beszélgetést, valamint egy bemutatót is megtekinthet a Microsoft ügyfél-menedzsment megoldásáról.

2016. április 26. A társasági törvény változásai és bevallása (SKIK székház, Kaposvár, Anna u. 6., II. emeleti tanácsterem)

Tájékoztató előadást szervez a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a társasági adó törvény változásairól 2016. évben és a társasági adó 2015. évi bevallásáról. Előadó: Szekeresné Dekkert Lívia, a NAV Adó és Vámigazgatóság Osztályvezetője.

2016. április 26. Számítógépes oktatás (Budapest, XI. kerület Mérnök u. 39.)

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozata által szervezett, a Vállalkozók Szabadegyeteme keretében megrendezésre kerül a „Microsoft Excel 2010 alapok és középhaladó” 2 napos valamint „Asszertív (együttműködő) kommunikáció” 2 napos képzés. A BKIK támogatással, kedvezményes önköltségi áron abszolút amatőröknek, profi eredménnyel, minden programozói előképzettség nélkül várja a jelentkezőket.

2016. április 27. KAVOSZ Gazdasági Fórum (Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs, Majorossy I. u. 36.)

A KAVOSZ Zrt. tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy minél több lehetőséget biztosítson a vállalkozások részére, hogy azok közvetlenül szerezzenek naprakész, és lehetőleg minél részletesebb információt nem csupán az általa kínált finanszírozási lehetőségekről, hanem a kkv szektort érintő valamennyi releváns tényezőről. A fenti cél elérése érdekében 2016 tavaszán országos rendezvénysorozat keretében kívánják a kkv-szektor tájékozottságát előmozdítani, melyen a szektor prominens szakértői, továbbá vezető gazdasági szakemberek képviseltetik magukat. 

2016. április 27. A gyakorlati képzés aktuális kérdése (CSMKIK Hódmezővásárhelyi Irodája, Hódmezővásárhely, Lánc u. 7.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadásokat szervez azon gazdálkodók számára, akik jelenleg is részt vesznek képzőhelyként tanulószerződéssel vagy együttműködési megállapodással a szakiskolai vagy szakközépiskolai tanulók gyakorlati képzésében. Az előadáson információkhoz juthatnak a tanulószerződés kötésének törvényi előírásaival, a szakképzési hozzájárulás változásaival, valamint a tanulókra vonatkozó baleset- és munkavédelmi szabályozással kapcsolatban. Az előadások után lehetőségük lesz arra is, hogy feltegyék a tanulóképzésre illetve az elhangzottakra vonatkozó kérdéseiket.

2016. április 27. Ötletből pénzt – H2020 KKV Eszköz pályázaton sikeresen (Székesfehérvár, Gazdaság Háza, Hosszúsétatér 4-6.)

A magyar cégek sikerességének aránya (2 százalék) messze alul múlja az EU átlagát (8 százalék) a Horizont 2020 KKV Eszköz pályázati programban. Ennek javítása érdekében az Enterprise Europe Network magyar konzorciuma business coachokkal közösen országjáró rendezvénysorozatot indított. A rendezvények célja a magyar pályázók sikerességének javítása.

2016. április 28. Gyakornokból munkavállaló (BKIK székház Budapest I. kerület, Krisztina Krt. 99. VII. emelet, oktató terem)

Ma a vállalatok, vállalkozások sok esetben alkalmaznak gyakornokokat. Ezzel céljuk, hogy minél több ideje legyen a hallgatóknak a vállalati, a munkavégzési folyamatok megismerésére és minél több idő legyen a leendő munkavállaló és a foglalkoztató összecsiszolására, a vállalti kultúrába történő beilleszkedésre. De valóban kellő hatékonysággal működnek ezek a programok? Milyen lehetőségekkel és veszélyekkel szembesülnek a felek? Milyen finanszírozási kötelezettségek merülnek fel? Önerőből kell vagy támogatásból is lehet finanszírozni a gyakornokokat? A workshop alkalmával a fenti kérdéseket vitaindító referátumokkal és moderált beszélgetéssel kívánjuk feldolgozni.