A Bethesda Gyermekkórház adományokból a hiperaktív és figyelemzavaros gyermekek ellátását szolgáló központot fejlesztett. Az ambulanciát hivatalosan hétfőn nyitotta meg Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke és dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. A fővárosi vállalkozók februárban 3 millió forintot gyűjtöttek össze a kórháznak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jótékonysági bálján.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A kamara egyebek között a Bethesda – Magyarországi Református Egyház Gyermekkórházat támogatja rendszeresen jótékonysági rendezvényekkel. A gyógyítás minél jobb feltételeinek megteremtése (eszköz és műszerbeszerzések, felújítások) mellett kórházi gyermekprogramokat, táborokat, egyéb prevenciós programokat is rendszeresen támogat a kamara.

A BKIK, továbbá a Vállalkozók A Kultúráért Alapítvány februári jótékonysági bálján összegyűjtött 3 millió forintos adományt a Bethesda Kórház a hiperaktív és figyelemzavaros gyermekek ellátását szolgáló ambulancia fejlesztésére fordította.

A kórház a teremfelújítás és új bútorok beszerzése mellett az adományból számítógépet is vásárolt, amely lehetővé teszi a legfrissebb pszichológiai kutatási eredményekre épülő, neuropszichológiai fejlesztési módszereket kínáló programok alkalmazását. Az ambulanciát hivatalosan hétfőn adta át Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Tudjuk, hogy 3 millió forint csak csepp a tengerben, de ígérem, hogy a BKIK a jövőben is minden lehetséges módon támogatni fogja a Bethesda Gyermekkórházat és a maga eszközeivel hozzájárul az itt kezelt kis betegek gyógyulásához – mondta az ünnepségen Szatmáry Kristóf.