Kéthetente kedden gyakorló vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a BGE Budapest LAB egyetemistáknak szóló vállalkozói klubjában. A StartLAB résztvevői olyan „műhelytitkokat”, praktikus megoldásokat, trükköket és megélt tapasztalatokat ismerhetnek meg, amire máshol nem lenne lehetőség.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központja 2018. szeptember 18-án indítja el a StartLAB Vállalkozói Klubot, hogy segítse a vállalkozó, vállalkozást tervező, vállalkozás iránt érdeklődő egyetemi hallgatók tapasztalatszerzését, kapcsolat- és közösségépítését.

A kétheti rendszerességgel, kedd esténként a BGE Berzsenyi utcai Smart Campusán (1087 Bp. Berzsenyi u. 6.) megrendezett Klubon gyakorló vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a fiatalokkal. Emellett a résztvevők választ kaphatnak saját kérdéseikre, olyan „műhelytitkokat”, praktikus megoldásokat, trükköket és megélt tapasztalatokat ismerhetnek meg, amire máshol nem lenne lehetőség.

A StartLAB első vendége szeptember 18-i vendége Szigetlaki Zsolt. Először műszerésznek tanult, majd villamosmérnökként végzett. Dolgozott projektmenedzserként, fejlesztőként, de volt kreatívigazgató reklámügynökségnél is.

Több vállalkozás alapítója, 2010-ben nevezte be a Startup Underground versenybe a hobbiprojektként már két éve fejlesztett WebCam Laboratoryt. A győzelem révén befektetőt is találtak, ennek segítségével megalapították az Intellisense Zrt.-t, majd megkeresték az Intelt, hogy a program kerüljön föl az amerikai cég Classmate PC nevű iskolai gépeire. Az Intel kizárólagos forgalmazó lett: laptopjain és táblagépein 10-15 millió diákhoz jutott el a 25 nyelvre lefordított szoftver. A cég évi 3-400 millió forintos árbevételt realizál. Az Intellisense – és spinoff cége, a Cubilog – harminc embernek ad munkát Budapesten, matematikai és fizikai oktatószoftvereken és egyéb oktatástechnológiai fejlesztéseken dolgoznak.  Szigetlaki Zsolt időközben ezt a cégét is eladta, új startupot indított, jelenleg éppen túl van egy sikeres Kickstarter kampányon.

További részletek a budapestlab.hu-n.