Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért 2016. márciusi és áprilisi elismeréseit és bejelentette a „Díj az európai vállalkozások ösztönzéséért 2016” uniós verseny magyarországi továbbjutóit.

A díjátadón hat cég részesült elismerésben és bemutatkoztak a „Díj az európai vállalkozások ösztönzéséért” nemzeti fordulójának továbbjutó és különdíjas vállalatai is.

Beruházó kategóriában a lőszergyártással foglalkozó Ruag Ammotec Magyarországi Zrt., illetve az autóipari alkatrészgyártó Delphi Connection Systems Hungary Kft. kapott elismerést.

A kis- és középvállalkozások között az egyedi precíziós fémalkatrész-gyártással foglalkozó Borsodi Műhely Fémmegmunkáló Kft., valamint a korszerű környezetvédelmi technológiákat fejlesztő Inwatech Kft. vezetői vehették át a díjat.

A két legjobb startup-vállalkozás, a Móra-Bookr Kids Kft. és a Notch Interfaces Inc. is jelentős sikerekkel büszkélkedhet. Előbbi egy okoseszközökre letölthető, gyerekek számára alkotott alkalmazást fejlesztett ki, utóbbi pedig személyes szenzortermékek tervezésével és gyártásával foglalkozik.

A „Díj az európai vállalkozások ösztönzéséért 2016” kétfordulós európai uniós verseny két nemzeti továbbjutója a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó Smart program projektje és az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. egyetemisták vállalkozói kedvét ösztönző Get in The Ring! programja. Különdíjban részesült a The Connect East Incubator Zrt. Hackhaton-in-a-Box ötletverseny projektje. 

Fotó: Dede Géza/NGM