Az előző év végi bemelegítés során valószínűleg még egyetlen gazdasági társaság első embere sem gondolta, hogy 2020 ilyen sok szempontból lesz nehéz meccs.

Lássuk az előzményeket!

Az utolsó hónapok – ahogy minden esztendőben – 2019-ben is feladták a leckét a cégtulajdonosoknak, gazdasági szakembereknek. Az idei mérkőzésre történő felkészülés jegyében egyszerre kellett hátrafelé figyelni (kellő körültekintéssel ráhangolódni a zárási feladatokra), illetve magabiztos stratégiát kidolgozni a jövőre vonatkozóan (megszervezni a jogi, adózási és foglalkoztatási kereteket). Arról a taktikai értekezletről a legtöbb vállalkozás minden valószínűség szerint kellő nyugodtsággal és magabiztossággal távozott, úgy érezhették, hogy teljeskörűen feltérképezték az ellenfél, azaz 2020 játékának lehetséges sarokpontjait.

A megbeszéltek szerint elkezdődhetett az edzésmunka: a cégek igyekeztek a hosszú átadásokat és a rövid passzokat is jól begyakorolni, megtörtént a munkaszerződések áttekintése, az adó- és járulékszabályok, illetve az igénybe vehető támogatásokra vonatkozó rendelkezések változásainak összegyűjtése, a könyvelési tevékenység ezeknek megfelelő alakítása.

Elérkezett a mérkőzés időpontja

A kezdő sípszótól egészen márciusig többnyire a középpályán zajló, csendesen csordogáló játékot figyelhettünk meg, igazán egyik csapat kapuja sem forgott veszélyben.

Aztán 2020 varázsütésre változtatott játékstílusán, és lehengerlő offenzívát indított a vállalkozások védelmi vonala ellen. Utóbbiaknak egyik pillanatról a másikra, jogi bizonytalanságok közepette kellett változtatniuk a munkavégzés módján, átcsoportosítani a meglévő forrásokat, és sürgősen új, hatékony megoldások után nézni, melyek segítségével elkerülhetik az ellenfél góljait.

Sajnos az idei év több találatot is szerzett, mire elérkezett a félidő, azaz nagyjából június közepe; a támadásokkal szemben a cégek csupán félig-meddig tudták felvenni a kesztyűt. 2020 több ravasz cselt is bemutatott a tizenhatosuk vonalánál, melyekkel szemben nem volt esélyük, valamint erőnlétileg is igencsak kimerültek.

A gazdasági társaságok a szünetben aztán kicsit kifújhatták magukat és némileg tisztább fejjel futhattak vissza a gyepre a második etapra. Úgy tűnt, hogy az idei év is kezd enerváltabb lenni, a cégek összeszedték minden erejüket és döntetlenre alakították az állást. Onnantól fogva hihetetlen gyorsasággal folytak az események, és kis idő elteltével már újra 2020-nál volt az előny.

Itt tartunk most, de vajon mi lesz a találkozó végeredménye?

Egy biztos, a Wolters Kluwer Hungary Kft. a vállalkozások győzelme mellett áll: próbálja ki Ön is két hétig ingyenesen ötféle szakmai Jogtárunk valamelyikének prémium szintjét, és vegye sikerrel az év hátralévő részét jogi, adózási és HR-szempontból oly módon, hogy már a következő meccsre is gondol! Bármikor, bárhonnan elérhető, naprakész és személyre szabható tematikus jogi adatbázisaink magyar és EU-s joganyagokkal, indoklások, szakcikkek, könyvek, iratminták, módszertani anyagok és kalkulátorok tárházával segítenek Önnek az előre nem látható helyzetekben is!