Úgy tartja a mondás, hogy egy vállalkozás elindításánál már csak a sikeres üzemeltetése nehezebb, s ezzel az állítással aligha szállna bárki is vitába. A kezdeti beruházási költségeket felváltják a rendszeres kiadások, amelyek között egyensúlyozva kell Önnek mint cégvezetőnek megtalálnia a tökéletes megoldásokat arra, hogy a cége ne csak jól, de hatékonyan is működjön.

Egy vállalkozás életét – annak jellegétől függően – számos különböző elkerülhetetlen kiadás kíséri végig, elég, ha csak a bérleti díjakra, a berendezés költségeire, az árubeszerzésre, vagy a rezsiköltségekre gondolunk. Utóbbinál maradva: ma már egyre több olyan cég próbál megállni a saját lábán az üzleti életben, amelynek oda kell figyelnie energetikai kiadásainak optimalizálására, ha nem szeretné felesleges költségekbe verni magát. Könnyű belátni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy Ön cégvezetőként miként választja meg beszállítóit és ez igaz az energetika témakörére is.

Tegyük fel, hogy egy pékséget üzemeltet, amelynek az anyagköltségeken túl számba kell vennie azt is, hogy vállalkozása mennyi áramot vagy gázt fogyaszt. Gázfogyasztás esetén fontos megkülönböztetni az egyetemes és üzleti gázszolgáltatást, ugyanis a nagyobb gázfogyasztású cégek többnyire a szabadpiacon vannak jelen. Ez annyit tesz, hogy ezek a cégek a saját igényeiknek megfelelő szerződéses konstrukció és kereskedő kiválasztása mellett, nem hatóságilag meghatározott, hanem akár annál kedvezőbb áron jutnak a szükséges földgázhoz.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a 20 köbméter/óra vásárolt kapacitást meg nem haladó cégek választhatnak az egyetemes és üzleti gázszolgáltatás között, de a 20 köbméter/óra vásárolt kapacitást meghaladó vállalkozások számára már kötelező kereskedelmi szerződést kötni. A szabadpiacon nem érvényesül az egyetemes szolgáltatásban megszokott szabályozottság, az árak és egyéb szerződéses feltételek miatt pedig versenyhelyzet alakul ki a kereskedők között a fogyasztók megszerzése érdekében.

Egy vállalkozás gázszámlájának mértékét több tényező befolyásolja, ilyen például a gázszolgáltatás felhasználásának típusa, a különböző adók mértékének változása, a földgáz nemzetközi egységárának változása, de olyan puritán tényezőkkel is érdemes számolni, mint az időjárás. Nem árt tudni, hogy Ön cégvezetőként bármilyen gázszolgáltatót is válasszon, a szolgáltató kiléte nem fogja befolyásolni sem az ellátás technikai biztosíthatóságát, sem a vásárolt földgáz minőségét, hiszen erre olyan szabályok vonatkoznak, amelyeket minden szolgáltatónak egységesen be kell tartania.

Az E.ON kifejezetten kedvező konstrukciót biztosít üzleti ügyfelei számára, ezt támasztja alá a vállalat több tízezres méretű üzleti ügyfélköre is. Mindemellett az új üzleti gázszerződést kötő ügyfeleknek nagyon rugalmas feltételeket kínálnak a tökéletes konstrukció megtalálásához, ugyanis a fix csomagok helyett egyedi igényekre szabott ajánlatokat dolgoznak ki a cégek számára.

Az E.ON szolgáltatása országos szinten bárki számára elérhető, a vállalat pedig a szolgáltatóváltáshoz kapcsolódó ügyintézéssel járó nehézségeket is magára vállalja. A folyamat rendkívül egyszerű, ehhez Önnek cégvezetőként első lépésben csak el kell indítania az ajánlatkérést az E.ON oldalán a kapcsolattartási adatok mellett megadva a gázfogyasztás mértékét forintban vagy köbméterben, havi vagy éves szinten nézve. Ezt követően három napon belül az E.ON munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot. Az új üzleti gázszerződést kötő ügyfelek ezen felül saját kapcsolattartóhoz fordulhatnak, így a szerződéskötéstől eltekintve semmilyen adminisztratív kötelezettséggel nem jár részükről a szolgáltatóváltás.