Jövőre új adótörvénykönyv és adóeljárási törvénykönyv lép hatályba Romániában. A szakembereket egyelőre semmiről sem tájékoztatták.

Az adótörvénykönyv és az adóeljárási törvénykönyv módosítását Eugen Teodorovici pénzügyminiszter helyezte kilátásba. Közölte: a szaktárca vizsgálja a két jogszszabály-csomagot, hogy 2019. január elsejétől új fiskális keretet alkalmazzon – írja a Krónika.

„Nagyon sokat dolgozunk, és nyitottak vagyunk minden irányba, ami gazdasági környezetet jelent, meghívtuk a társult struktúrákat, a két ház költségvetési és pénzügyi bizottságának tagjait, hogy végül legyen egy törvénytervezetünk az adótörvénykönyvre és az adóügyi perrendtartásra is” – mondta a pénzügyi tárca vezetője.

Az elemzés végeztével, ősszel ismertetik a következtetéseket, és 2019-től már alkalmazzák is az új fiskális keretet.

„A következő időszakban nem várható lényeges változás az adótörvénykönyvben, mindössze frissítenek és tökéletesítenek egyes előírásokat és rendelkezéseket, miután a pénzügyminisztérium illetékesei párbeszédet folytatnak minden érintettel – szögezte le György Attila, a pénzügyminisztérium államtitkára.