Tovább bővítette a fogyasztók tudatos pénzügyi döntéseit támogató online alkalmazásainak körét az MNB. A jegybank honlapján elérhető új pénzforgalmi kereső révén az ügyfelek több ezer bankjegykiadó automatát vagy hitelintézeti fiókot találhatnak meg percek alatt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzforgalom lebonyolításában részt vevő intézmények fiókjait, illetve a Magyarországon üzemeltetett bankjegykiadó automaták (ATM-ek) elérhetőségét és szolgáltatási adatait bemutató új alkalmazást indított el internetes oldalán. A keresőprogram révén megtalálható valamennyi itthoni hitelintézet és hitelintézeti fióktelep, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz kibocsátását végző egyéb szolgáltató és fióktelep, illetve az ATM-szolgáltatást nyújtó nem pénzügyi intézmény bankjegykiadó automatája, illetve az ügyfelek számára szolgáltatást nyújtó egysége. Ha egy intézmény fiókjához több ATM is tartozik, az alkalmazás funkcióik szerint csoportosítva (például készpénzfelvétel, készpénzbefizetés) jeleníti meg azokat.

A programot használóknak lehetősége van a földrajzi (például egy településen belüli) elhelyezkedés alapján vagy konkrét intézmények szerint is keresni a fiókokat, ATM-eket. A mozgásukban akadályozott ügyfelek számára külön kereshetők az akadálymentesen megközelíthető, illetve akadálymentesen használható fiókok, ATM-ek is. A találatok könnyen áttekinthető módon térképen is megjeleníthetők. A kereső asztali számítógép mellett tablet vagy okostelefon segítségével is használható. Mivel a fiókok, ATM-ek GSP-koordinátái is rendelkezésre állnak, lehetőség van az adott felhasználó földrajzi helyzetének automatikus megállapítására és a környékbeli találatok azonnali bemutatására is.

A keresőprogram számára a pénzforgalom lebonyolításában érintett intézmények az 50/2015. számú MNB-rendelet alapján folyamatosan szolgáltatnak információkat, s vállalnak felelősséget azok megbízhatóságáért és naprakészen tartásáért. Jelentős mennyiségű információról van szó, hiszen az alkalmazás indulásakor jegybanki adatok szerint mintegy 4877, bankkártyás készpénzfelvételre alkalmas ATM működött Magyarországon a pénzforgalmi szolgáltatóknál, míg az ügyfelek számára pénzügyi szolgáltatást nyújtó fiókok, egységek száma az érintett pénzügyi intézményeknél hozzávetőleg 2754 volt. Mivel utóbbiak nem mindegyikében áll rendelkezésre pénzforgalmi szolgáltatás, a keresőprogramban ettől eltérő számú találat jelenhet meg.