A Great Taste Award 2016 nemzetközi gasztronómiai versenyen a magyar chocoMe két Raffinée terméke is szakmai elismerést kapott Londonban.

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A versenyen 1, 2 és 3 csillag szerezhető. Idén a chocoMe két Raffinée termékét díjazták egy-egy csillaggal. Az egyik a Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával. A másik a Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal.

A csokoládékat a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról.

A zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra, akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

Annak ellenére, hogy a chocoMe mindössze hat évvel ezelőtt alapított márka, a fenti díjakkal együtt már harminc nemzetközi szakmai díjjal ismerték el.

Különösen nagy népszerűségnek és elismerésnek örvendenek a Raffinée termékcsalád tagjai, ahol olyan különleges alapanyagokkal és azok párosításával operálnak, amelyekkel hasonlóval még külföldön sem igazán lehet találkozni – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.

Étvágygerjesztőként olvassa el, mit „tud” a két csokoládé!

Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával:

A Szicíliából származó, lapos, hosszúkás, kesernyés mellékíztől mentes, krémesen édes mandulaszemek tört ostyával dúsított szőkecsokoládés fürdőbe merülnek alá, ahonnan a markáns karamellás jegyek elementáris erővel törnek elő a Guérande sónak köszönhetően. A vékony csokoládérétegtől fénylő mandulaszemeket ezután hántolt ostyába forgatják, hogy még ropogósabbak legyenek.

Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal:

Szicília talán legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű manduláját finomra pörkölt, őrölt Arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszába eresztik. A kávéaromával sűrűn átitatott szemeket ezután egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetik.