A hét konferenciái, workshopjai, fórumai, üzleti rendezvényei közül válogattunk.

Október 11. Vállalkozz Digitálisan! – Információs nap Szentesen (Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ, Szentes Kossuth tér 1. (Díszterem)

A rendezvény egy országos programsorozat része, ahol a résztvevő vállalkozások megkaphatják a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést, így bizonyos pályázatok keretében 5 százalékkal több támogatást kaphatnak IKT-technológiák bevezetésére. E minősítés megszerzésének egyik lépése a rendezvényen való részvétel. A program során előadások hangzanak el vállalkozásirányítási rendszerekről, felhő alapú irodai megoldásokról, közösségi médiafelhasználásról és e-kereskedelemről, valamint a konferencia után lehetőség van személyes konzultációra a kiállítókkal.

Október 11. Egészség- és környezetvédelmi előadások a kerületekben (Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház – KMO, 1191 Budapest, Teleki u.50.)

A rendezvény a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltató Tagozata és az újonnan alakult Környezet- és Egészségmarketing Szakmai Osztály által szervezett öt előadásból álló sorozat része.

Október 12. Magyar Fuvarozói Fórum 2016 (Aquaworld Resort Budapest, Budapest, Íves út 16.)

A közúti fuvarozók és személyszállítók hatodik országos konferenciáján azok a témák kerülnek terítékre, amik talán a legjobban foglalkoztatják a piaci szereplőket. Szó lesz az engedélygazdálkodás aktuális kérdéseiről és ebből következően a piacvédelemről, valamint az ellenőrzések hatékonyságáról, továbbá a bírságszabályok átalakításáról, az útdíj-anomáliákról, a nyugat-európai minimálbérrendszerek fejleményeiről, az új közúti árutovábbítási szerződésekről (KÁSZ) és a többször elhalasztott személyszállítási piacnyitásról.

Október 12. EEN Nyílt Nap Október 12. Győr (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 9021 Győr, Szent István út 10/a.)

Az Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Unió egyetlen vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata magas színvonalú és sokrétű szolgáltatásaival segíti a még nem, vagy csak alkalmilag exportáló cégeket, de segítséget nyújt a már exportáló kis- és középvállalkozásoknak is. Üzleti és innovációs partnerkereső szolgáltatásai révén hozzásegíti a vállalkozásokat, hogy még versenyképesebben tudjanak működni a külpiacokon, valamint gyakorlati támogatást nyújt a határokon átnyúló üzleti és innovációs tevékenységhez.

Október 12. Fókuszban a szakképzés – Szakképzési Roadshow Hódmezővásárhelyen (Hotel Ginkgo, Hódmezővásárhely, Zrinyi u. 2.)

A Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság az előző évekhez hasonlóan 2016-ban is megszervezi a megyében konzultációs fórumait. A Roadshow lehetőséget biztosít arra, hogy a változó jogszabályi környezetben a szakmai képzést érintő lényeges témakörökben a szakképzés szereplői megfogalmazzák véleményüket, elvárásaikat, megosszák egymás között a jó gyakorlatot.

Október 12. ,,A sikeres vezető” – Üzleti Pódium Debrecenben (Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Debrecen Vörösmarty u. 13-15.)

,,Vezetni, annyit jelent, hogy dolgozni a cégünk és a munkatársaink sikeréért. A vállalkozások sikere elsősorban a vezető gondolkodásmódján múlik.” Tonk Emil, neves marketingszakember ismét Debrecenbe érkezik! Az Üzleti Pódium következő előadásának témája: „A sikeres vezető”.

Október 13. Modern vállalkozások programja – információs nap (Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 50.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az infokommunikációs eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő esetleges hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

Október 13. Translating EUrope workshop (Pannon Egyetem, Veszprém, Egyetem u. 3. földszint 25.)

A gyakorlati szemléletű rendezvény célja, hogy ismertessék a jogi fordítás unión belül és tagállami szinten alkalmazott megközelítését, konkrét példákon keresztül mutassanak be releváns szakfordítási és terminológiai kérdéseket, felhívják a figyelmet a jogi szövegek fordításának összetett folyamatára, tájékoztassanak azokról a nyilvánosság számára is elérhető eszközökről és forrásokról, melyek hatékonyabbá tehetik a fordítói munkát.