A hét konferenciái, üzleti rendezvényei, workshopjai közül ajánljuk.

2016. június 1. Tájékoztató az online pénztárgép rendelet főbb változásairól (CSMKIK székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. június 1-én a kamarai székházban tájékoztató előadást szervez, ahol bemutatásra kerülnek az online pénztárgép rendelet márciusi módosításai. A változásokról Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságánának munkatársa tart szakmai előadást.

2016. június 1. Bemutatkozik a Környezet- és Egészségmarketing Szakmai Osztály (BKIK Székház, VII. emelet, Budapest, Krisztina krt. 99.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozata által kerül megrendezésre a Vállalkozók Szabadegyeteme rendezvénysorozat keretében tartandó Bemutatkozik a Környezet- és Egészségmarketing Szakmai Osztály konferencia.

2016. június 1. KIC INNOENERGY vállalkozói felkészítő program és versenytájékoztató (Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.).

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Debrecenben rendezi meg a KIC InnoEnergy Accelerator HUB vállalkozói felkészítő programjának bemutatkozó rendezvényét. Az eseményen bemutatásra kerül a KIC Innoenergy által indított vállalkozói verseny, a KICkoff. Emellett a KIC InnoEnergy hazai vállalkozói felkészítő programját elvégzők 150000 euró nemzetközi üzletfejlesztési fejlesztésre kaphatnak ajánlatot, mely végén akár nemzetközi kockázati tőke alapokkal is lehetőségük lesz tárgyalni a további befektetésekről.

2016. június 1. A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési konferenciasorozat (Baranya Megyei Közgyűlés Díszterme – Pécs, Papnövelde u. 5.)

A műhelymunkával egybekötött konferenciasorozat keretében a részt vevő állami vezetők tájékoztatást adnak a bürokrácia csökkentés érdekében eddig tett intézkedésekről. A vállalkozók javaslatait kérik a további bürokratikus és adminisztrációs terhek csökkentésére.

A résztvevők szakmai előadások formájában megismerkedhetnek továbbá a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programmal (GINOP), valamint a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programmal (KÖFOP).

2016. június 2. Fókuszban az EU pályázati pénzek (BKIK Székház, I. kerület, Krisztina körút 99.)

A konferencia előadói részletesen beszámolnak  a GINOP, a VEKOP, a KEHOP és a VP aktuális kiírásairól, és válaszolnak a fejlesztéssel kapcsolatos egyéb finanszírozási és hatékonysággal kapcsolatos kérdésekre is. Szakértő előadóinkkal személyes konzultációra is lehetőség nyílik.

2016. június 3. IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencia (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Idén immár kilencedik alkalommal, Környezettudatos Fejlesztések címmel kerül megszervezésre az Építésügyi Konferencia. Az előadások témái között helyet kapnak jogszabályi aktualitások, a szegedi és megyei zöld projektek, teljesítésigazolás gyakorlatias megközelítésben, jó gyakorlat bemutatása: a Szegedi Vízmű megújuló energiahasznosítási megoldásai, az ELI inkubátorház és a Dagály Úszóaréna bemutatása.

2016. június 4. Szögedi Építők Napja (Szeged)

A nagy hagyományokkal rendelkező Szegedi Építők Napja rendezvény a szakma legfontosabb találkozóhelye, ahol az építők, építészek kötetlen, oldott hangulatban ismerkedhetnek meg egymással, különböző sportversenyeken mérhetik össze tudásukat, továbbá bográcsozásra is lesz lehetőség.