A hét kiállításai, workshopjai, konferenciái, üzleti rendezvényei közül ajánljuk.

Október 18. Ipari és Innovációs Klub – Innovációk és kihívások a munkaerőpiacon (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Ma a legnagyobb innovációt a HR piacon kell alkalmazniuk a munkáltatóknak, hogy kreatív ötletekkel megtalálják és tartsák meg a munkaerőt. A legkisebb cégnek is a globális piacon kell versenyezniük a külföldi multi cégekkel, a munkaerőért és egyelőre minden területen vesztésre állnak. Megállítható-e és megfordítható-e ez a trend, hogy a jól képzett fiataljaink külföldön keresik a boldogulást?

Október 18. Családi vállalkozás felépítése és átadása az utódoknak határon innen és túl – rendezvény Győrben (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István út 10/a. Baross Gábor konferencia terem)

A rendezvény aktualitását adja, hogy az ötven éve vállalkozóvá váló Michael Leier Magyarországon 30 éve kezdte el gyártani a köznyelvben Leier blokk néven ismertté vált falazóelemet. A gönyűi üzemet követő üzleti döntések révén ma nemzetközi vállalatbirodalommá vált a Leier. Michael Leier és a rendezvényen résztvevő unokája értékes tapasztalatokat oszt meg az érdeklődőkkel.

Október 19. Modern Vállalkozások Programja Információs Nap Győrben (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u. 10/a)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal csökkentik a digitalizáció területén lévő hátrányukat és fokozzák versenyképességüket.

Október 19. Komplex számítógépes tanfolyam az alapoktól az internetes marketing felhasználásig (Budapest XI. kerület Budafoki út 41/B. IV. emelet, Oktatóház SZKI számítógépes tanterme)

Kedvezményes számítógépes oktatás és tanfolyam.

Október 19. Merre tovább magyar gazdaság, hogyan tovább kamara? Folytatódik a kkv-vezetők klubja! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Panoráma terem, Győr, Szent István út. 10/a.)

Merre tovább magyar gazdaság? Hogyan tovább kamara? Hogyan látjuk mi kamarai tagok e kérdésköröket, milyen még kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a kamarai tagsági viszonyban, és miként aktivizálhatók ezek a vállalkozások mindennapjaiban? Rendezvényeinkre nem előadókat, hanem vendégeket hívunk, megkérdezve őket is, miként látják a témával kapcsolatos helyzetet, egyeztetve a lehetőségeket és kibeszélve a problémákat.

Október 19. Miért éppen Moldova? (Gazdaság háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A fórumon az érdeklődők információt kapnak a moldáv régió gazdaságáról, az üzleti kapcsolatépítés lehetőségéről, valamint a résztvevők üzlet- és vállalkozásfejlesztést segítő partnerek, szervezetek, vállalkozások vezetőivel a konkrét kereskedelmi együttműködésekről értesülhetnek a másfél órás fórumon.

Október 20. Az üzletbarát PR-kommunikáció (Budapest, BKIK Székház, I. ker. Krisztina körút 99. 7. emelet)

Szeretnénk, ha a külvilág jól ítélne meg bennünket, mégsem az megy át, amit szeretnénk? Ha nem jó a kommunikációnk, ki vagyunk téve a véletlennek. Egyre nagyobb fontosságot kap a vállalati kommunikációban a cég és a vezetők pr-je is.

Október 20. Üzletfejlesztési fórum Tapolcán (Tapolca, Tamási Áron Művelődési Központ, Tapolca, Kisfaludy u. 2-6.)

A Fejér és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásfejlesztési programsorozat keretében üzletfejlesztési fórumot, személyre, vállalkozásra szabott tanácsadást szervez Tapolcán, amelyre tisztelettel hívjuk és várjuk az érdeklődő vállalkozásokat.

Október 20. Interaktív szellemitulajdon-védelmi workshop – Miskolc és Eger (3529 Miskolc, Csabai kapu 8.)

A workshopok kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy a résztvevők első kézből kaphassanak információt, hasznos tanácsokat a szellemitulajdon-védelem területéről. A személyes konzultáción felül lehetőséget biztosítunk, hogy a rendezvény előtt megküldhessék kérdéseiket a HIPAVILON tanácsadójának, aki a helyszínen már felkészülten tud Önöknek cégre szabottan válaszolni.

Október 20. Pályázati tájékoztató – A GINOP aktualitásai (Eger, Faiskola utca 15. HKIK Székház, I. em. Konferenciaterem)

A rendezvény gerincét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program jelenleg nyitott és a közeljövőben meghirdetésre kerülő pályázatai adják, melyekkel lehetőség nyílik többek között eszközbeszerzés, infrastruktúrafejlesztés, energetikai beruházások, informatikai fejlesztések és sok más tevékenység kapcsán vissza nem térítendő, illetve rendkívül kedvezményes hitellehetőségek igénybe vételére.

Október 21-22. Tisztítás-technológiai Szakkiállítás és Vásár (HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, Budapest X. Albertirsai út 10. (Expo tér 1.)

Az idei év legnagyobb szakmai eseménye a takarításban érdekelt szolgáltatók, gyártók és forgalmazók érdekképviseletét ellátó Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) által szervezett, október 21-22-i Tisztítás-technológiai Szakkiállítás és Vásár lesz. Idén a TisztaShow-n kap helyet a MATISZ szakmai konferencia is.