A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

2016. november 29. Sikeres vállalatvezetési stílusok (Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. ker. Szentmihályi út 171. 3. emelet)

Sikeres vállalatvezetési stílusok vezetési stílusok, hitvallások kudarcokról és sikerekről tart konferenciát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Piac és Profit.

2016. november 29. KKV Kedd (Budapest, Ipar utca 5., VI. emeleti rendezvényterem)

Az ASTRA nemzetközi piacokra felkészítő intenzív tréning utódaként, többéves hagyományokra építve indította útjára új workshop sorozatát, a KKV Keddet az Enterprise Europe Network. Az ingyenes tréningen külpiacokon jártas hazai szakemberek, valamint az MNKH és az Enterprise Europe Network munkatársai osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a résztvevőkkel. A rövid, gyakorlat orientált szakmai prezentációkat kötetlen beszélgetések, illetve kapcsolatépítési lehetőség követik.

2016. november 29. KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Fórum (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A vállalkozások széles körében ismert és elismert a Széchenyi Kártya Program, amely mára a kkv-finanszírozás jelképévé vált. A Programot koordináló KAVOSZ Zrt. törekszik arra, hogy a magyar kkv-k rendelkezésére álljon minden olyan információval, amelyek a szektor fejlődését szolgálják.

2016. november 29. Adatvédelem: Facebook a munkahelyen – Konferencia (PwC győri irodája, Leier City Center, Győr, Hunyadi u. 14.)

A Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal Ügyvédi Iroda szakértői az alábbi témákban tartanak előadást: munkavállaló személyes adatainak kezelésével, továbbításával kapcsolatos szabályok. Az állásinterjún megkérdezhető adatok. A hivatalos e-mailek és telefonhívások munkáltatói ellenőrzésének lehetőségei. Kamera és GPS használata a munkahelyen. A munkavállaló véleménynyilvánításának korlátai. A közösségi médiában (Facebook, Instagram, Twitter) történő vélemények munkajogi megítélése. Facebook-szabályzat: mit lehet korlátozni a munkahelyen és mit nem? Nemzetközi adatmozgások a globális adatbázisok korában. A hálózat csapdájában – felhőalapú szolgáltatások és az adatvédelem. Hogyan tegyünk eleget? – az Adatvédelmi Rendelet. Adatvédelmi Pajzs, avagy hogyan vihetünk személyes adatokat az USA-ba?

2016. november 29. Ipari és Innovációs Klub – „Gamifikáció” Játszva dolgozni – dolgozva játszani (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A CSMKIK Ipari és Innovációs Klubjának ez évi utolsó ülésére várják az érdeklődőket. Egy játékos összejövetellel zárják az évet és ezzel a HR innováció témakörét. A „GAMIFIKÁCIÓ” kifejezéssel egyre gyakrabban találkozni a szakirodalomban, de valójában mit is takar ez a JÁTÉKOSÍTÁS a munkahelyeken. Fiatal vállalkozók bevonásával mutatják be, hogyan lehet játszva dolgozni vagy dolgozva játszani.

2016. november 30. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!- Siklóson (Hotel Castello, Siklós, Baross Gábor u. 8.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

2016. december 1. II. Marketing-délután (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A konkurenciakövetés témaköre már régóta foglalkoztatja a szakmabelieket, azonban megoldás ritkán születik. Az eseményen jogász, marketinges és kommunikációs szakemberek keresik a választ a témában felvetődő kérdésekre. A gyorsan változó marketingszakmában meg kell tanulni felvenni a ritmust is a technikai fejlődéssel, és kezelni kell az újabbnál-újabb online felületeket. A rendezvényen sorra veszik a legújabb online marketing lehetőségeket, valamint elsajátítják az új eszközök használatát.

2016. december 1. A magyar – török gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei (Courtyard Budapest City Center Hotel, Blaha Lujza terem, Budapest, József krt. 5.)

Nihat Zeybekci török gazdasági miniszter látogatásához kapcsolódóan szervezett gazdasági fórum a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata, a Török Gazdaságkutató Alapítvány (ERF), a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) valamint a Magyar-Török Szövetség szervezésében, az Ekol Lojistik támogatásával valósul meg.

2016. december 1. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! – információs nap Bátaszéken (Petőfi Sándor Művelődési Ház, Bátaszék, Szent István tér 7.)

A programsorozat célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.