A hét üzleti rendezvényei, workshopjai, konferenciái közül ajánljuk.

Március 21-–24. Vállalkozók Szabadegyeteme: Egyéni és kisvállalkozások üzleti felkészítő, alapozó kurzusa (BKIK Székház; I. kerület Budapest, Krisztina krt. 99., 121-es terem)

A BKIK által támogatott, kedvezményes szabadegyetemi oktatást és tanfolyam célja, hogy „az üzleti életben minél jobban és hatékonyabban használjuk a modern világ csodáját, a számítógépet, és az internet kifogyhatatlan tárházát, hogy alkalmazzuk mindazokat a technikákat, melyek segítségével jobbak és hatékonyabbak lehetünk versenytársainknál”.

Március 21. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala; Budapest, II. János Pál Pápa tér 3.)

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam bemutatja a szerzői jog alapjait, részletesen tárgyalja a szerzők jogait és e jogok korlátait. A képzés kitér a szerzői művek felhasználása mellett a jogérvényesítésre, bemutatja a nemzetközi és uniós jog vonatkozó szabályait. A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú szerzői jogi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

Március 21. Kombinált pályázatok és kedvezményes hitelek a kkv-k fejlesztéséért (Gazdaság Háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A rendezvény célja a kis- és középvállalkozói kör tájékoztatása a jelenlegi pályázati ciklusban újonnan megjelent kombinált pályázatokról és kedvezményes hitelekről. A téma kiemelt aktualitását az adja, hogy a 2020-tól kezdődő programozási időszakban várhatóan az efféle kombinált termékek, illetve kedvezményes hiteltermékek lesznek csak elérhetők a pályázati keretrendszerben a vállalkozások számára.

Március 21. Modern Vállalkozások Programja –- Vállalkozz digitálisan! -Szeged (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza; Szeged, Párizsi körút 8-12.)

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről.

Március 22. Álláshely reggeli – FLIGBY Csíkszentmihályi Mihály Flow-alapú vezetőfejlesztő megoldása (BKIK Székház; Budapest, Krisztina krt. 99., Baross terem)

A rendhagyó HR-reggeli azt mutatja be, hogy a Csíkszentmihalyi Mihály által felfedezett „flow-élmény” miért tekinthető a pszichológiai tudományok, a vezetés és az üzlet összekötő kapcsaként. Az előadás izgalmas betekintést abba, hogyan használhatjuk a flow előnyös hatásait a modern vezetésben, mely konkrét vezetői kompetenciák hozhatók kapcsolatba a flow-élménnyel, és mindez hogyan fejleszthető játékosan, modern, innovatív tanulási és vezetői tréning eszközökkel.

Március 22. Modern Vállalkozások Programja –- Vállalkozz digitálisan! -– Információs Nap VESZPRÉM (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; Veszprém, Radnóti tér 1.)

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

Március 24. Folytatódik a bankár klub! (Audi Hungaria Zrt.; Győr, Audi Hungária út 1. Látogatói központ)

„Bízunk benne, hogy a gyárlátogatás keretében lehetősége lesz betekintést nyerni egy megyei nagyvállalat termelésének olyan szegmensébe, amely kiemelt szerepet tölt be hazánk gazdaságában, fejlett iparával, innovációs törekvéseivel és nyugati szintű vállalati kultúrájával hozzájárul a megye gazdaságának fellendítéséhez, a kedvező vállalkozói környez kialakításához és ezáltal a megyében működő vállalkozások sikeréhez.”