Fórumok, konferenciák, képzések: a hét rendezvényei közül ajánljuk.

2016. március 16. ,,Az új közbeszerzési szabályozás” (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Baross Gábor – terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A Közbeszerzési Hatóság szakmai támogatásával és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló szakmai konferencia célja az interaktivitás, a rendezvény résztvevőinek lehetősége nyílik megvitatni a közbeszerzési tárgyú kérdéseiket, közbeszerzési tapasztalataikat az érintett szakértők bevonásával.

2016. március 17. Irány Afrika – Magyar-török üzleti fórum (Hotel President Budapest, Budapest, Hold u. 3-5.)

A rendezvény az Afrika iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a török-afrikai gazdasági kapcsolatokról, az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára, az afrikai projektlehetőségekről és finanszírozási forrásokról, a török és magyar cégek afrikai tapasztalatairól és továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a török cégekkel.

2016. március 17. Osztrák–Magyar Üzleti Fórum (BKIK Székház, Budapest Krisztina körút 99.)

Alacsony infláció, mérsékelt, ám stabil gazdasági növekedés, magas életszínvonal, kitűnő infrastruktúra, stabil, fejlett üzleti élet. Ez Ausztria! A Kelet és Nyugat közötti kereskedelemben stratégiai szerepet betöltő ország fejlett iparral, élénk nemzetközi kapcsolatokkal, a legnagyobb jövedelmet termelő idegenforgalommal, erős alpesi gazdasággal rendelkezik. És nagyon közel van Magyarországhoz. Ausztria nemzetközi startup csomópont, amely mágnesként vonzza a fiatal vállalkozásokat. Nem véletlen, hogy a hazai exportforgalomban Németország után a második helyen szerepel Ausztria. A konferencián az osztrák üzleti lehetőségeket, gazdasági környezetet jól ismerő szakértők adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat az osztrák piacbővítésben gondolkodó vállalatoknak.

2016. március 17. „Office szimultán” (BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99. Baross terem)

Azt gondolják, hogy jól ismerik az Office programokat? Tapasztalatunk szerint nagyon kevesen használják ki az Excel, Word és PowerPoint valódi lehetőségeit. Mi megmutatjuk, hogy egyszerűen és igen hatásos módon lehet ezeket a programokat valóban hatékonyan használni. „IKT+” című képzésünk egy újszerű, szórakoztató, mégis professzionális és tartós gyakorlati tudást adó képzés azoknak, akiknek szükségük van az Excel, a Word vagy a PowerPoint programok magabiztos használatára és szeretnének többet tudni az új alkalmazásokról is. 2 órás bemutató programunk interaktív: kérjük, hogy a bemutató előtt küldjék el bármely, a fenti három programmal, vagy akár a felhőalkalmazások kapcsán felmerülő kérdéseiket, megoldandó gyakorlati problémáikat – ezeket megválaszoljuk a helyszínen.

2016. március 17. Magyar-szerb üzleti fórum

A program a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata és a Szerb Gazdasági Kamara szervezésében valósul meg. Az eseményre Snežana Bogosavljević-Bošković mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter asszony vezetésével szerb üzletember delegáció érkezik Magyarországra. Az üzleti tárgyalások elsősorban a mezőgazdaság és élelmiszeripar, gépipar és élelmiszeripari csomagolóiparterületére fókuszálnak, de természetesen örömmel várjuk a többi szektorban tevékenykedő cégeket is.

2016. március 17. Új gondolkodásmód a közgazdasági és pénzügyi rendszer fejlesztésében, az oktatási rendszer korszerűsítésében (Pannon Egyetem, B. épület, II. emeleti Konferencia Központ, Veszprém, Egyetem u. 10.)

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Pannon Egyetem tisztelettel meghívja Önt a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?” című előadás- és vitasorozat 117. konferenciájára, melynek témája: „Új gondolkodásmód a közgazdasági és pénzügyi rendszer fejlesztésében, az oktatási rendszer korszerűsítésében.”

2016. március 17. Polgármesteri fórum (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u.10/a Baross Gábor Konferenciaterem)

A rendezvény témája: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2016. évi tervei, az adók megállapítása, a folyamatban lévő és jövőbeni fejlesztések, valamint a vállalkozásokat érintő legfontosabb gazdasági kérdések. A résztvevők a tájékoztatót követően lehetőséget kapnak Borkai Zsolt polgármesterrel történő konzultációra is.

2016. március 18. Ipari és Innovációs Klub – Ki fog vállalkozni? (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A CSMKIK  Ipari és Innovációs Klubjának következő ülésére 2016. március 18-án 10 órakor várjuk az érdeklődőket a kamara székházába. A Klub 2015. év végén a cégutódlással foglalkozott, ezt a témát  folytatjuk tovább. Ki fog vállalkozni a jövőben, ki viszi tovább a céget? A fiatalok akarják-e, tudják-e folytatni a tevékenységet? – válaszokat, megoldásokat keresünk a kérdésekre.