A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

Május 23. A kkv klub vendége Gerendai Károly! (Gy-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross Gábor konferenciaterem; Győr, Szent István utca 10/A.)

Gerendai Károly mesél a motivációiról és az álmairól, a Diák Szigettől a Sziget Fesztiválig megtett útjáról, a brandépítés lehetőségeiről és sok olyan dologról, ami talán számunkra is hasznos lehet vállalkozásaink fejlesztésénél.

Május 24. IT Security Workshop a Pandával a kiberbűnözés ellen (SKIK Székháza; Kaposvár, Anna u. 6, II. emeleti tanácsterem)

Napjainkban a kiberbűnözés egyre nagyobb probléma, 2016-ban a cégek ¾-ét megzsarolták online. A hatékony megoldást mégis kevesen ismerik, vagy sokan tévesen azt hiszik, hogy biztonságban vannak, miközben hagyományos vírusirtókat használnak.

Május 24. XIII. Országos Ügyfélszolgálati Konferencia (Hotel Kapitány; Sümeg Tóth Tivadar u. 19.)

Tizenharmadik alkalommal gyűlnek össze az ország ügyfélkapcsolati, ügyfélszolgálati és contact center iparágának a képviselői, hogy megismerjék az iparág trendjeit, az új innovációkat s nem utolsósorban eszmét, gyakorlatot cseréljenek egymással. Az országos tanácskozáson az állami és a versenyszféra képviselői a közös és eltérő gyakorlatokból új tudást meríthetnek, s az üzleti kapcsolódást is szélesebb bázisra helyezhetik.

Május 25. MIE 2017. tavaszi iparjogvédelmi konferencia (Hotel FÜRED Spa & Conference, Balatonfüred, Széchenyi István u. 20.)

Az idei konferencia – az előző években már bevált trendet követve – érdekes mixtúráját szeretné adni a szabadalmi, védjegy, használati minta és egyéb iparjogvédelmi témáknak.

Május 25. A munkáltatók mindennapos küzdelmei a Munkaügyi klub tematikájában! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Szávay terem)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége 2017. évben is kiemelten foglalkozik a munkaügyi kérdéseket érintő jogszabályváltozásokkal.

Május 25. Protokoll, etikett az üzleti életben (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2)

Melyek a sikeres kapcsolatteremtés eszközei? Létezik-e nulladik típusú benyomás? Tévhitek és tények a különböző társas szerepeinkről. Az egyéni és céges arculati elemek és az ehhez kapcsolódó protokolláris elvárások (személyes megjelenés, Dress code, cégnév, névjegykártya, weblap, céges levélpapír, e-mail cím, megszólítások, udvariassági formulák stb.). Az üzleti életben alkalmazandó illemszabályokról és helyes viselkedésformákról dr. Bittó Renáta, protokollszakértő, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alelnöke tart előadást.

Május 25. Társadalmi felelősségvállalás, mint a sikeres vállalati működés alapja – Fórum a kamarában! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza; Győr, Szent István u. 10/a, Klauzál  terem)

Mi a Társadalmi Felelősségvállalás (CSR)? A vállalat egészére kiterjedő, stratégiai szerepet is magában hordozó vállalatvezetési elv. Olyan szerepvállalás, melyet vállalatként és egyénként egyaránt a társadalomért teszünk, melynek keretében gondolkodásunkban és tetteinkben szem előtt tartjuk társadalmunk hosszú távú érdekeit. A társadalmi felelősségvállalás gazdasági érték és alapvető érdek, a vállalati kultúra munkafolyamatokba és üzleti tevékenységbe integrált része.

Május 26. X. Nemzetközi Építésügyi Konferencia (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A rendezvény másnapján hagyományok szerint a Szögedi Építők Napján sportversenyek keretében is összemérhetik tudásukat az érdeklődők.