A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai, előadásai közül ajánljuk.

2016. június 7. Marketing-délután – trendek | szervezett networking (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IX. Bank, Biztosítás és Vagyongazdálkodás Osztálya és a Menedzserképző Központ közös rendezvénye.

2016. június 7. Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban (City Hotel, 3526 Miskolc, Csabai kapu 6.)

Üzleti Fórumra és az annak keretében megvalósuló B2B találkozókra, ahol lehetőséget biztosítunk a külpiacon dolgozó kollégákkal folytatott négyszemközti konzultációra, személyre szabott tanácsadásra. 

2016. június 7. Teljesítésigazolási Szakértői Szerv – Konfliktusforrások az építőipari kivitelezések során (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató előadásában a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkáját, valamint az eddigi tapasztalatokat mutatják be. A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) 2013-ban kezdte meg működését és az építőiparban felmerülő elszámolási viták rendezésére nyújt lehetőséget. A célja, hogy hozzájáruljon az építőipari körbetartozások visszaszorításához.

2016. június 7. Tájékoztató rendezvény – GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, EU Klub Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A Gyakornoki program a pályakezdők támogatására (GINOP 5.2.4-16) című pályázati konstrukcióról szervez tájékoztató fórumot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gazdaság Házába.

2016. június 8. IFRS-átállás – PwC ingyenes előadássorozat (Eiffel Palace Conference Center, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.)

Az IFRS-átállásról szóló előadássorozat budapesti állomásán a résztvevők megismerhetik az átállási folyamat jelenlegi helyzetét Magyarországon, a várható fejleményeket, az áttérés fontosabb lépéseit, és az ezzel kapcsolatosan felmerülő gyakorlati kihívásokat. Az előadás főbb témakörei között kap helyet az IFRS alkalmazása Magyarországon jelenleg és várható fejlemények; IFRS áttérés főbb lépései és ennek megtervezése; az első IFRS beszámoló összeállítása során jelentkező gyakorlati kihívások; adózás IFRS alapokon.

2016. június 8. Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

A kamara és a kormányhivatal közös szervezésű nyílt napjának célja a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakulásának és a munkavédelmi szemléletű gondolkodás és döntési képesség erősítésének elősegítése a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzése érdekében

2016. június 8. Biztonságtechnikai szeminárium (Aquaworld Resort Budapest Hotel, Budapest, Íves út 16.)

A KVALIX Automatika rendezésében és a SAASCO közreműködésével tartandó egész napos rendezvényen bepillantást nyerhet az ipari gépek biztonságtechnikai alapkövetelményeibe, jogi és műszaki előírásokba valamint ezekkel kapcsolatos gyakorlati megoldásokba. A résztvevők megismerhetik a legelterjedtebb megoldások előnyeit, hátrányait, betekintést nyerhetnek a safety PLC-k programozási alapjaiba és lézerradarok alkalmazásába.

2016. június 8. Külpiaci lehetőségek: Románia, Lengyelország, Ukrajna (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty utca 13-15.)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvénye, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. roadshow-jának része. A tájékoztatón Románia, Lengyelország és Ukrajna üzleti környezetével és üzleti lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az  Üzleti Fórumot követően a vállalkozásoknak lehetősége nyílik az MNKH Közép-európai  Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. lengyelországi, ukrajnai és romániai irodavezetőivel négyszemközti konzultációra, személyre szabott tanácsadás igénybevételére.

2016. június 9. EXPORT NAP – Információt, üzletfejlesztést kínálunk, használja ki a lehetőséget! (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, EU Klub Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

A külpiacra lépés, a nemzetközi versenybe való bekapcsolódás többet jelent, mint hogy mostantól a termékünket vagy szolgáltatásunkat kicsit messzebb értékesítjük. Meg kell ismerni a piaci lehetőségeket, a jogi és egyéb szabályozásbeli kihívásokat, tudni kell, miben lesz más a külpiac a magyarhoz képest. 

2016. június 9. Cégvezetők Csúcstalálkozója (Budapest, Hotel Hungaria City Center, Rákóczi út 90.)

Az éves cégvezetői csúcstalálkozón a fejlődésorientált, főként középvállalatot, illetve tőkeerős kisvállalatot irányító vállalatvezetők, döntéshozók átfogó képet kapnak a cégvezetési trendekről, a piaci, befektetési lehetőségekről, s rengeteg jó gyakorlatot, példát megismerve tanulhatnak egymástól.

2016. június 10. Rendezvény a németországi szabadságpénztári eljárás, az ULAK témakörébren (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Német-Magyar Gazdaság Háza, Budapest Lövőház u. 30.)

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége és az MKIK Magyar-Német Tagozata 2016. június 10-én információs napot szervez, melynek témája a németországi szabadságpénztári (ULAK) eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Az ULAK)számos nehézséget jelent a magyar építőipari vállalkozások számára. A felkért szakértők tájékoztatást nyújtanak a fontosabb tudnivalókról, a buktatókról és azok elkerüléséről.