A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül válogattunk.

Január 30. „Design for Enterprises” angol nyelvű dizájn workshop (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, III. emelet, Sesztina Jenő terem, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

Az Enterprise Europe Network program keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az olasz D’Appolonia Innovációs Tanácsadó Kft. két napos dizájn workshopot szervez kis- és középvállalkozások, valamint vállalkozásfejlesztéssel foglakozó szervezetek számára, külföldi szakemberek bevonásával. A workshop célja, hogy bemutassa a helyi vállalkozók számára, hogy a dizájn szemléletű innováció miként járulhat hozzá az európai kkv-k versenyképességének, hatékonyságának és fenntarthatóságának növekedéséhez. 

Január 30. Munkaügyi jogszabályok változásai a Munkaügyek Világa klubban! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Baross III. terem)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győri térségi elnöksége 2017. évben is kiemelten foglalkozik a munkaügyi kérdéseket érintő törvény- és jogszabályváltozásokkal. A program tartalmából: munkaügyi jogszabályok változásai, tévedések a munkába járás költségtérítésében; foglakoztatást érintő adó, járulék és társadalombiztosítási változások; szja-változások, szja-bevallás; béren kívüli juttatások.

Január 31. GDPR-Workshop – World Privacy Day magyarországi rendezvény (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budatest I. kerület, Krisztina krt. 99. VII. emelet)

Az ön cége megkezdte már a felkészülést? Tudja a választ a 4W-re, az adatvédelem négy alapkérdésére? Elkészült a Társasági Adattérkép? A HR, Értékesítés, Marketing, IT, Kommunikáció, CSR, Beszerzés már GDPR-konform? Kialakították már a PHE-t és elkészültek már a megnövekedett AAM-ek kezelésére? Rendelkezik már vállalatuk AMR-rel? Megtalálták már a megoldást a DPO funkció működtetésére?

Január 31. Leaflet, plakát és molinó – avagy a nyomdai megrendelések útvesztői (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubja rendezvénye egyebek mellett arra a kérdésre is igyekszik megoldást találni, hogy mit kell tudni ahhoz, hogy eredményesen tudjunk árajánlatot kérni nyomdai és grafikai anyagok elkészítésére? A program előadója Barta Tamás, a Print and Production Kft. ügyvezetője lesz, aki sok-sok különleges kiadvánnyal felszerelkezve mutatja be a nyomdai lehetőségek tárházát. A klubrendezvény résztvevői megismerkedhetnek a nyomdai „varázsszavakkal”, és betekintést nyerhetnek a nyomdavilág újdonságaiba is.

Február 1. Üzleti reggeli a vállalati képzés-fejlesztés megtérüléséről (Pannon Egyetem – Veszprém, Egyetem u. 10., “A” épület II. em. 204. – Kari Könyvtár)

Érdemes befektetni a munkaerő képzésébe? Nemcsak kidobott pénz? Valóban megtérül a befektetés? És ha igen, akkor hogyan mérhető a képzés-fejlesztés hatása? Szakmai beszélgetés és tapasztalatcsere egy kávé és egy kis sütemény mellett az Üzleti Tudásközpont szervezésében.

Február 1. Tájékoztató a 2016. és 2017. évi bevallásokkal kapcsolatos tudnivalókról (CSMKIK székház, II. emeleti Rainer terem)

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamarában működő Számviteli Klub tájékoztató rendezvényén a 2016. évi egyéni vállalkozókkal kapcsolatos bevallásokról, valamint a 2017. évben benyújtandó bevallások főbb változásairól lesz szó.

Február 1. KFI versenypályázati tükör és Pályázói-értékelői fórum (Budapest Music Center koncertterme, Budapest, Mátyás u. 8.)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal két pályázói-értékelői fórumra hívja és várja a közfinanszírozású KFI támogatásra pályázó kutatókat, fejlesztőket, vállalkozókat, intézményvezetőket, menedzsereket, a Hivatal szakértői bírálati rendszerének értékelőit.

Február 2. Mi egy munkatárs legfontosabb tulajdonsága? (SKIK székház, Kaposvár, Anna utca 6. II. em.)

A rendezvény bepillantást enged az emberismeret új világába és megadja a vezető számára azt a nézőpontot, ami valójában szükséges ahhoz, hogy ütőképes csapatot építhessen fel.

Február 2. Webáruházi Trendek – országos webshop és konferencia (Budapest, BKIK Székház, I. kerület, Krisztina körút 99. VII. emelet)

A neten zajló kiskereskedelmi forgalom világszinten nemsokára áttörheti az 50 százalékot. Térnyerése rohamos gyorsaságú. A Webáruházi trendek – 2017 országos konferencián a webkereskedelemmel foglalkozó cégek évente egyszer áttekintik a piaci, technológiai trendeket, a logisztikai újdonságokat, az új fizetési megoldásokat, s a legújabb nyerő értékesítési és marketingtechnikákat.