A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

Január 24. Innováció – Találd ki magad! (Ötkert, Budapest, V. kerület, Zrínyi utca 4.)

Miért nem jó úgy, ahogy van? Inspiráló gondolatok elméleti szakemberektől! Mitől innováció az innováció? Miért van szüksége az embereknek az innovációra? Fejleszthető-e, és hogyan az innovatív gondolkodás? Mitől sikeres egy innováció? Mi ösztönzi az innovációt? Kíváncsiság, megszállottság, kényszer? Mennyi szerepe van a meggyőzésnek egy-egy innováció sikerében? Hogyan lehet innovatív üzleti modellt építeni? A rendezvény résztvevői többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak válaszokat.

Január 24. Üzleti lehetőségek Japánban (MKIK székhely,1054 Budapest, Szabadság tér 7., Bank Center, Platina torony II., 10. emelet, 1001-es terem)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti szemináriumot szervez a Japán iránt érdeklődő vállalkozások részére,,Üzleti lehetőségek Japánban’’ címmel. A programra felkérést kapott Japán magyarországi nagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a magyar-japán kereskedelmi szervezetek képviselői is. Az érdeklődők tájékozódhatnak a kétoldalú kapcsolatokról, az üzletkötés legfontosabb szabályairól és a magyar-japán együttműködés perspektíváiról.

Január 24. Otthon felejtetted a pénztárcád? – sebaj! Otthon felejtetted a mobilod? – tejóég! (CSMKIK Székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12., II. emelet, Rainer Ferenc terem)

Digitális forgalomnövelés kereskedők, szolgáltatók részére. Egy innovatív rendszeren keresztül mutatja be az előadó, Sípos László (www.gostore.hu) a rendszer megálmodója, kidolgozója, hogyan tud egy kkv dinamikusan fejlődő lojális vásárlói hálózatot teremteni.

Január 24. HÁZKEZELŐI FÓRUM A KAMARÁBAN – Hitelkonstrukcióval támogatott lakóépületek energetikai felújításai (Kereskedelmi és Iparkamara, 9021 Győr, Szent I. u. 10/a, Baross III. terem)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási tagozata és a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) tisztelettel meghívja Önt HÁZKEZELŐI FÓRUMÁRA. Lakóépületek felújítási lehetőségei a GINOP 8.4.1/A-16 program keretében. A bankok szerepe és várható hitelezési feltételei az új támogatási programban. A felújítási projekt műszaki tartalmának optimális meghatározása. A sikeres támogatás elnyerésének feltételei. Kérelmek és alátámasztó anyagok összeállítása. Hogyan járulhat hozzá a kivitelező a hitel ügyintézéséhez és a projekt megvalósításához?

2016. január 25. „Bundás kenyér” avagy a munkatársi elkötelezettség növelésének lehetőségei (BKIK Székház 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 109-es terem)

Célunk, hogy bemutassuk: munkatársaink elkötelezettségét a szokásos motivátorokon kívül, olyan tényezők is befolyásolják, amelyekre a legtöbb vezető kevés figyelmet fordít. Mi köze ennek a bundás kenyérhez? A válasz meglepő és tanulságos.

Január 25. Adótörvény-változások, pályázati lehetőségek – szakmai tájékoztató (Hungarospa Thermal Hotel konferencia terem, Hajdúszoboszló József Attila utca 25.)

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai tagjainak, valamint a kötelező kamarai regisztrációval rendelkező gazdasági társaságoknak és egyéni vállalkozóknak a 2017. évi adótörvény-változásokról szakmai tájékoztató rendezvényt szervez konzultációs lehetőséggel. Ezt követően pedig a vállalkozások fejlesztését elősegítő GINOP pályázati lehetőségekről tart előadást a Széchényi Programiroda munkatársa.

Január 25–28. 34. AGROmashEXPO és 6. AgrárgépShow (Budapest)

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont teljes területét megtöltő kiállításokon több mint 300 kiállító 38.000 négyzetméteren mutatja be újdonságait. Az agrárium legnagyobb hazai kiállításához ezúttal is csatlakozik a MAGYAR KERT (parkok, kertek fenntartásának gépei, eszközei) valamint a SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET (borászati technológia szakkiállítása).

Január 26. Modern Vállalkozások Programja- Győri Információs nap (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u.10/a.)

A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal csökkentik a digitalizáció területén lévő hátrányukat és fokozzák versenyképességüket. A gyakorlatban ez olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását jelenti egy cég életében, amelyek kiváltják a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő – korszerűtlenné vált – informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

Január 26. Építőipari szakmai nap Mohácson (Duna Irodaház Mohács, Szabadság u. 4-6.)

Ha Ön építőipari vállalkozó, és munkájáért nem fizettek, hová fordulhat segítségért? Online építési napló vezetéséről vannak kérdései? Melyek az építésügyi hatóság elvárásai ellenőrzés során? Válaszokat kaphat a rendezvény szakértőitől Mohácson.

Január 26. IV. Magyar Marketing Fesztivál (Budapest)

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit az ország legnagyobb év eleji, kimondottan az üzleti és marketingtrendekkel és szakmai újdonságokkal foglalkozó szakmai konferenciája kis- és középvállalkozások tulajdonosainak, marketing- és üzleti döntéshozóinak, értékesítőinek. Az elmúlt három évben teltházas volt a rendezvény és a résztvevők között folytatott piackutatás alapján ez Magyarország legszínesebb kkv-marketing konferenciája.

Január 27. Hozzáadott érték – Nők a közép-kelet-európai gazdaságért (Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon Kárpátalja, ungvári járás Nagydobrony, Csongor út 119.)

Az egynapos találkozókra épülő eseménysorozat első állomása Január 27-én a kárpátaljai Nagydobrony lesz. A határmenti országok női gazdasági szereplőivel való kapcsolat kialakítása és erősítése. Vállalkozó hölgyeket és urakat, jövőbeni vállalkozókat, gazdasági szereplőket, és mindenkit, aki a téma iránt érdeklődik, szeretettel várnak a rendezvényre.