Üzleti programajánló február közepére.

Február 14. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! – Információs Nap Balatonfüred (Rendszertudományi Innovációs Központ, Balatonfüred, Fürdő u. 17/B)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket

Február 15. Kkv-k felkészítése nemzetközi pénzintézeti pályázaton való sikeres indulásra (BKIK Székház, Budapest, Krisztina krt. 99. Széchenyi terem)

A rendezvény előadói az EXIM Bank képviselői, akik szakértői tanácsokkal és gyakorlati útmutatóval segítik a vállalkozások felkészítését a pályázatokon történő elindulásra. Ezek a pályázatok remek lehetőséget biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, hogy nemzetközi referenciát szerezzenek, bővítsék hazánk exportját.

Február 16. Profi vállalkozásvezető – profi vállalkozás (BKIK Székház, Budapest Krisztina krt. 99.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozatának és a Network Marketing Szakmai Osztályának szervezésében kerül megrendezésre a „Profi vállalkozásvezető – profi vállalkozás” tréningsorozat. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak a Brand építésről; a vezetői kommunikáció/cégküldetés-csapatcél-egyéni célok összehangolásáról a szervezeten belül; a cégformákról és adózási ismeretekről; üzleti terv készítésről/SWOT analízisről továbbá a személyiségtípusokról, konfliktuskezelésről és egyéb más hasznos, a gyakorlatban is hasznosítható ismeretre tehetnek szert.

Február 16. Duális képzés és alternatívái (BKIK Székház; Bp., Krisztina krt. 99. Baross terem)

Nem kérdés a jövő szakembereinek kevés az elméleti tudás! Nem elég elmondani a megoldás fortélyait, megoldani, elkészíteni is tudni kell. Így került néhány éve napirendre és bevezetésre a képzés azon formája (az un. duális képzés), amely nem csak az egyetemek falai között, de a praxisban, valós terepen is zajlik. Ezt megszervezni persze nem könnyű, a duális képzés néhány éve komoly kihívást jelent úgy a felsőoktatásnak, mint a hallgatókat e célból fogadó vállalatoknak.

Február 16. Ketyeg az adatbomba! (Budapest, BKIK Székház, I. ker. Krisztina körút 99.)

„Készüljünk fel időben a 2018-ban életbe lépő EU Általános Adatvédelmi Rendeletére! Ha nem jól és nem időben lépünk, súlyos szankciókra számíthatunk.”

Február 16. I. Győri Prevenciós konferencia dr. Zacher Gáborral! (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent I. u. 10/a. Baross terem)

A rendezvény keretében azoknak a tabutémáknak a határait feszegetjük, melyekről nem szeretünk beszélni, de egyre inkább megjelenik az üzleti és a privát szférában egyaránt. Az előadás címe: „Mindennapi függőségeink, a droghelyzet hatásai a vállalkozói szektorra és a privát szférára”.

Február 16. Építőipari vállalkozások konferenciája (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara /Klauzál terem/ Győr, Szent I. u. 10/a.)

A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a biztosítóktól közvetlenül is tanácsot kérjenek a jelenlévők.

Február 17. III. Kispesti Üzleti Találkozó – Vállalkozás- és intézményfejlesztés a gyakorlatban (Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO), Budapest XIX., Teleki u. 50.)

A BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozata, a BKIK XVIII. és XIX. kerületi Tagcsoportja, Kispest Önkormányzata és a KMO Művelődési Ház közös rendezvénye.