A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

Február 21. Vállalkozók Szabadegyeteme: Egyéni és kisvállalkozások üzleti felkészítő, alapozó kurzusa (BKIK Székház, I. kerület Budapest, Krisztina krt. 99., 121-es terem)

Kedvezményes szabadegyetemi oktatás és tanfolyam. A cél, hogy az üzleti életben minél jobban és hatékonyabban használjuk a számítógépet és az Internet kifogyhatatlan tárházát. A részletes tematikák megtekinthetők a www.bkik-marketing.hu honlapon.

Február 21. Változások az építőiparban – Vállalkozói fórum

A január 1-jétől az építőiparban számos jogszabályváltozás történt. A törvényváltozások közös értelmezésére, konzultációval egybekötött, gyakorlatias tájékoztató fórum a Gazdaság Házában.

Február 21. Vállalatirányítási rendszerek bevezetése és tapasztalatai a KKV szektorban – Folytatódik a KKV vezetők klubja! (Gy-M-S megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Panoráma terem; Győr, Szent István utca 10/A.)

A klubtalálkozó célja, hogy a kis- és középvállalkozások vezetői betekintést nyerhessenek a vállalatirányítási rendszerek előnyeibe és hosszú távú megoldásaiba, valamint megismerjék a helyi KKV-k tapasztalatait, a rendszer nyújtotta átfogó racionalizálási lehetőségeket és egy interaktív előadás keretében közvetlenül is feltehessék kérdéseiket a témában.

Február 22. Partnerrendezvény- Vállalati rugalmasság = siker? A munkaerő megtartásának jó gyakorlatai: konferencia Győrben (Gy-M-S megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Panoráma terem; Győr, Szent István utca 10/A.)

Új, innovatív megoldásokra van szükség a dolgozók motiválása és a munkaerő megtartása érdekében. A konferencia ezért többek között az alábbi kérdésekre keresi a választ: Mit tehet egy kis- vagy közepes vállalkozás azért, hogy megtartsa dolgozóit vagy újakat tudjon felvenni? Hogyan alakul át a beosztott-vezető viszony a munkaerő motiválása érdekében? Milyen innovatív megoldásokat alkalmaznak a sikeres cégvezetők a HR-menedzsmentben?

Február 22. Nagy bírság vagy kis képzési díj? Ön választ! (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy Imre u. 36. földszint)

A munkavédelmi törvény tavalyi változása – 20 főnél több munkavállaló esetén munkavédelmi képviselőt kell választani – tovább növelte a munkáltatók felelősségét: több százezer forintos bírságot jelenthet ennek elmulasztása. A képviselők számára lehetőséget kell biztosítani a továbbképzésre.

Február 22. El Camino és az életünk útjai! (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross Gábor konferenciaterem; Győr, Szent István utca 10/A.)

Volt és leendő zarándokok, illetve a téma és az önismeret útjai iránt érdeklődők találkozójának első állomása lesz ez a délután, melyet a jövőben rendszeresen kívánunk megtartani.

Február 23. Munkaerő – 2017 / Munkáltatók országos konferenciája (Budapest, BKIK Székház, I. kerület, Krisztina körút 99. VII. emelet)

A munkáltatók országos konferenciájának fókuszában: a bérnövekedésből és munkaerőhiányból fakadó problémák, valamint az arra adható jó válaszok állnak. A kormány, a munkáltatói szervezetek és az üzleti szektor szakértői adnak munkáltatók döntéseit segítő, átfogó tájékoztatást. Szervezett networking program a döntéshozók számára!

Február 23. Építőipari fórum – A szektor helyzete 2017-ben, jogszabályváltozások, kötelező felelősségbiztosítás (Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém, Radnóti tér 1.)

2017-ben is számos jelentős jogszabályváltozás érinti a szektort, a rutinszerűen végzett tevékenység sok esetben már nem jogszerű. Az Építési törvény 2017. január 1. napjától hatályos módosításai közül kiemelkedik az egyszerű bejelentés hatályának bővítése és a bevezetésre került kötelező felelősségbiztosítás, melyek az építőipar hazai helyzetének és kilátásainak ismertetése mellett a fórum témái lesznek.

Február 23. CE jelölés – rendezvény döntéshozóknak (Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 7. számú Konferenciaterem; Budapest, Könyves Kálmán körút 12.)

A rendezvény elsősorban a CE Megfelelőségi Nyilatkozat aláíróinak ajánlott, segít megérteni a CE megfelelőségi folyamatot, tisztázza a döntéshozók felelősségét, segít eligazodni nem szokványos döntési helyzetekben.

Február 23. Aktuális GINOP és EFOP pályázati lehetőségek (Esztergom, Deák Ferenc utca 14.)

A Széchenyi Programiroda és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fórumot szervez az aktuális GINOP (Gazdaság és Innováció Operatív Program), valamint az EFOP (Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program) pályázati felhívások ismertetésére és népszerűsítésére.

Február 23. Modern vállalkozások programja – Vállalkozz digitálisan! – Mórahalom (Aranyszöm Rendezvényház; Mórahalom, Röszkei út 1.)

Az esemény célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Február 24. ÉPÍTÉSI FÓRUM-2017 (Pécs, Expo Center, Megyeri út 72. földszint)

Fórum a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, a Dél-Dunántúli Építész Kamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésében.