A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

December 5. Szakképzési hozzájárulás elszámolása, bérek adózása, cafetéria változása (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

Tudja, hogy a képzők jogosultak beruházási kiegészítő csökkentő tételt elszámolni évente akár 15 millió forintig? Ismeri a kiegészítő csökkentő tételeket és azok felhasználásának feltételeit? Tudja, hogyan módosulnak jövőre a béreket érintő adók és a járulékok? Tudja, hogyan alakul jövőre a minimálbér és a cafetériák adózása? Ezekre a kérdésekre is választ kap a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adófórum rendezvényén.

December 6. Gyártok, forgalmazok, szállítok (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

Kapott már bírságot szállítmányozás során? Szállítana az EU-n kívül? Kiállít és visszahozná termékét vámfizetés nélkül? Tudja, hogy változott az EKÁER? Ezekre a kérdésekre is választ kap a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szállítmányozás szakmai napján.

December 6. K+F és Innováció − Konferencia és kiállítás (Budapest, Sugár Üzletközpont, Rendezvénykomplexum, II. emelet)

Az üzleti szektor, az innovátorok, kutatás-fejlesztők, a kormányzati gazdaságpolitika formálói, a befektetők országos találkozóján a trendek mellett sok szó esik a forrásokról, a szabályozóváltozásokról, a gondokról, sikerekről, kudarcokról, a nemzetközi piacokra jutás receptjeiről.

December 6. Vállalkozz Digitálisan! – Információs nap Makón (Korona Étterem és Konferencia Központ, Makó, Széchenyi tér 10.)

A „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” soron következő eseményének is az a célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. A program során előadások hangzanak el vállalkozásirányítási rendszerekről, felhő alapú irodai megoldásokról, közösségi médiafelhasználásról és E-kereskedelemről; a konferencia után lehetőség van személyes konzultációra a kiállítókkal.

December 6. Veszprémi Technology Meetup (Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Kisfaludy terem, Veszprém, Komakút tér 3.)

Összejövetel informatikai technológiák iránt érdeklődőknek Veszprém szívében.

December 7. Karácsony Kupa-Pályaorientációs nap Mosonmagyaróvár

A rendezvény ideje és helyszínei:

  • December 7. (szerda) 9.00 órától 14.00 óráig, Győri Műszaki Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája; Mosonmagyaróvár, Dr. Gyárfás u. 3.
  • December 8. (csütörtök) 9.00 órától 14.00 óráig, Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Haller János Általános Iskolája, Szakgimnáziuma és  Szakközépiskolája; Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15.

December 7. VIVACE 2016 – Szellemitulajdon-védelmi fórum (CSMKIK Székház, II. emelet, Rainer terem, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Az érdeklődő vállalkozások tájékozódhatnak az Európai Unió területén hatályos védjegyoltalmi szabályokról, választ kaphatnak, hogyan tudják vállalkozásukat, terméküket, szolgáltatásaikat megkülönböztető jelzéssel ellátni, egyedivé tenni vásárlóik számára. Hogyan segíti a Visegrádi Szabadalmi Intézet a magyar szabadalmasokat? A weboldalon elhelyezett üzleti információkkal, adatokkal kapcsolatos szerzői jogi kérdések is megválaszolásra kerülnek.

December 7. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban (Új Nemzedék Központ Közösségi Tér, Debrecen, Simonffy utca 21.,)

Elindult a GINOP-5.2.2-14-00027 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban (Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye) program a Széchenyi Programiroda, az Enterprise Hungary, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem oktatóit tömörítő IVE Egyesülettel konzorciumában. A program, új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-30 év közötti, pályakezdő vagy álláskereső fiatalokat készít fel saját vállalkozásuk indítására.

December 8. Modern vállalkozások programja – Információs nap (Művelődési Központ, Szécsény, Ady Endre út 12.)

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az infokommunikációs eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő esetleges hátrányukat, fokozzák versenyképességüket.

December 8. Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága – Üzleti Fórum (Hotel Sofitel, Budapest, Széchenyi István tér 2.)

Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a SARIO Szlovák Befektetés-ösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség a Magyar–Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottsága második üléséhez kapcsolódóan szervez üzleti fórumot.

December 8. Építőipari vállalkozások fóruma (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara /Baross I-II. terem.)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari-, és Kézműipari Tagozatának Építőipari Szakmai osztálya a Győri Ipartestület, valamint a Győr és Vidéke Ipartestület támogatásával rendezi meg a fórumot.

December 9. Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésében rejlő üzleti lehetőségek (Bank Center, Platina II. torony, X. emelet / 1001. terem 1054 Budapest, Szabadság tér 7.)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében kerül megrendezésre „Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésében rejlő üzleti lehetőségek” című rendezvény. A rendezvény a Nyugat-Balkán iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást, a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozásának helyzetéről, a nemzetközi fejlesztési intézetek által kínált lehetőségekről, a balkáni uniós előcsatlakozási alapokra történő eredményes pályázás alapjairól, az előcsatlakozási alapok felhasználásának gyakorlati tapasztalatairól és a Nyugat-balkáni Tagozat programjairól.