A hét konferenciái, üzleti rendezvényei, workshopjai közül ajánljuk.

Április 11. Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek már nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

Április 11. Szakemberhiány az építőiparban – megoldási lehetőségek (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház; Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A kamara és az Építő-KITT klaszter által közösen szervezett rendezvény az Építőipari életpályamodell kerekasztal programsorozat része.

Április 11. Facebook-on a cégem – Kezdő képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A kezdő képzés résztvevői megtanulhatják elkészíteni a vállalati profilt, segítünk elsajátítani a hatásos bejegyzések elkészítésének alapjait, választ kaphatnak arra, milyen gyakran érdemes új bejegyzéseket készíteni, valamint megismerkedhetnek a vállalati oldalak legnagyobb előnyével, az Elemzésekkel.

Április 12. HR konferencia – A munkahely a család barátja (?) Paradigmaváltás a HR-ben (Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u.10/a)

A munkavállalók bevonzásának és megtartásának egyik fontos eleme az a vállalati /szervezeti kultúra, amely tiszteletben tartja a munkatársak családi kötelességeit, és az ezzel kapcsolatos rugalmasság és érzékenység iránti igényt. Ha a munkahely a család barátja, a munkatársak elköteleződésének magas foka érhető el. Ez utóbbi a munkaerő megtartásának egyik legfontosabb tényezője.

Április 12. Magyar-Jordán Üzleti Fórum (Hotel President Budapest, Budapest, Hold u. 3-5.)

A rendezvény a jordán piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást, célja, hogy elősegítse a magyar és jordán vállalkozások közti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztését.

Április 12. Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár – Fókuszban az Ipar 4.0. (Széchenyi István Egyetem; Győr, Egyetem tér 1.)

A Széchenyi István Egyetem, az Universitas-Győr Alapítvány és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék területén székhellyel rendelkező kutatást-fejlesztést folytató vállalkozások, innovátorok, egyéni feltalálók, kutatók, oktatók és diákok jelentkezését várja.

Április 12. Humán Klub – Belső Brandépítés aktuális kérdései (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

„A munkaerőpiac változásai, a jelen és a holnap munkaerő problémái. Milyen jelekre kell, kellett volna odafigyelni?”

Április 13. Translating Europe Workshop (Paulus Café Pécs, Ifjúság útja 4., emeleti rendezvényterem)

A Translating Europe elnevezésű kezdeményezés keretében, az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága (DGT) szervezésében ezúttal olyan workshopokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol gyakorló szakemberek és egyetemi oktatók mutatják be a tanulmányok során fejlesztett fordítói készségek gyakorlati alkalmazását a szakmai munka során.

Április 13. Kulcs az Y-generációhoz (Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, 15. kerület, Szentmihályi út 171. 3. emelet)

A fiatal, ambiciózus, már a munkaerőpiacon lévő Y-ost megszerezni és megtartani azonban egész más eszközökkel, módszerekkel lehet, mint akár az X-generációs elődeiket. Milyen értékeik vannak? Mik az erősségeik? Hogyan szólíthatók meg? Mivel motiválhatóak? Érdemes megtanulni a munkáltatóknak, HR-eseknek a generáció jellemzőit, a velük való egyéni bánásmódot, mert a jól motivált Y-generációs kolléga, vezető a világot is megváltja.